Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району

    23 листопада відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району. Питання, винесені на засідання:

    1. У порядку контролю: Про хід виконання рішення спільного засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 31 серпня 2011 року «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, установах та організаціях району за підсумками роботи I півріччя 2011 року».

    2. Про стан реалізації на території району основних положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

    3. Підведення підсумків роботи сільськогосподарських підприємств району.

    4. Про організаційні та методичні засади удосконалення системи роботи з контрольними документами.

    5. Про затвердження кандидатур осіб, рекомендованих для участі в конкурсному відборі на навчання в Харківському регіональному інституті державного управління національної академії державного управління при Президентові України.

    Зокрема, з третього питання, підводячи підсумки роботи сільськогосподарських підприємств району, виступила заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Самохвалова О.І., яка в своєму виступі зазначила, що основннм завданням управління агропромислового розвитку райдержадміністрації залишається збільшення валового виробництва сільськогосподарської продукції за рахунок інтенсивних чинників і, найперше, підвищення продуктивності землі та худоби, стабілізації цін на продукцію агропромислового комплексу та доходів сільськогосподарських товаровиробників, досягнення достатнього рівня самозабезпечення населення продуктами харчування, одержання додаткових доходів до Державного бюджету від оподаткування товаровиробників. Так, в галузі рослинництва в період догляду за посівами в порівнянні з минулими роками набула більш широкого впровадження інтенсивна технологія виробництва, яка базується на використанні сучасної техніки, мінеральних добрив, засобів захисту рослин та високоврожайного насіння нових сортів та гібридів.

    Господарства району провели збирання ранніх зернових культур по всіх запланованих площах, отримали середню урожайність 31,4 ц/га.

    Проведено збирання пізніх зернових культур. Гречка зібрана на площі 1000 га, намолочено - 1585 тонн, урожайність - 15,9 ц/га. Просо зібрано на площі 723 га, намолочено - 2088 тонн, урожайність - 28,9 ц/га.

    Господарства району завершили збирання кукурудзи на зерно. Скошено 4823 га (100% до плану), намолочено 36028 тонн при урожайності 74,7 ц/га.

    Всього зібрано зернових 147,5 тис. тонн, що майже вдвічі більше в порівнянні з минулим роком.

    При вирощуванні соняшнику все більше постає питання не розширити площі посіву даної культури, а отримати максимальну урожайність з гектару посіву за рахунок застосування відповідних агротехнічних заходів. При цьому рентабельність вирощування цієї культури за прогнозними показниками в середньому становить 48,3%. В нинішньому сезоні отримано високу урожайність на посівах соняшнику - 28,1 ц/га.

    Протягом останніх років, як зазначила Оксана Іванівна, прослідковується тенденція збільшення площ посіву під такими культурами, як соя та ріпак. Рентабельність вирощування цих культур за прогнозними показниками в середньому становить відповідно 50% та 37,3%.

    Площі вирощування цукрових буряків за останні роки зменшились в середньому на 1,8 тис. га, що позначилось і на валовому виробництві. Однак, за останні 5 років зросла урожайність цукрових буряків на 90,5 ц/га, або 151%, якщо середня урожайність в 2001-2005 роках 174,4 ц/га, то середня за період 2006-2010 років - 267,7 ц/га.

    Район заготовив 42,1 тис. тонн цукросировини. Середня урожайність по району становить 275,1 ц/га.

    Виробництво картоплі та овочів, в основному, сконцентровано в господарствах населення. Зберігання та реалізацію вирощеної продукції дана категорія сільськогосподарських товаровиробників забезпечує самостійно.

    Для посіву озимих зернових культур господарства забезпечені матеріально-технічними ресурсами - засипано 5752 тонн насіння озимих культур, або 114% до плану, закуплено 3515 літрів протруювачів для насіння, або 16% до плану, придбано 2385 тонн мінеральних добрив, або 109% до плану. Озимі на даний період посіяні на площі 24,6 тис. га, або 108% до плану.

    За 10 місяців поточного року машино-тракторний парк сільськогосподарських підприємств району всіх форм власності поповнився технікою вітчизняного та іноземного виробництва з високими показниками надійності і технологічного рівня конструкцій, було придбано техніки на суму понад 18,2 млн.грн.

    Також Оксана Іванівна проінформувала присутніх про стан справ у галузі тваринництва.

    За результатами спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району прийняті відповідні рішення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання