Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Гаряча лінія" з завідувачем сектора з питань постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції Лещенко В.В.

    Протягом квітня відбулася «гаряча лінія» з завідувачем сектора з питань постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції Лещенко Вікторією Володимирівною.

    До управління соціального захисту населення райдержадміністрації звернулися громадяни з питаннями:

    - Чи мають пільги діти, віднесені до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на вступ поза конкурсом до навчальних закладів освіти?

    Пунктом 26 ст.20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено вступ поза конкурсом до державних вищих закладів освіти, професійно-технічних закладів освіти та на курси для професійного навчання з обов’язковим наданням гуртожитку на час навчання тих, хто не має житла.

    Законом України від 12.01.2005 №2321-IV «Про внесення зміни до ст.20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що набрав чинності з 1 січня 2006 року, установлено, що пільги, передбачені п.26 цієї статті, поширюються лише на неповнолітніх дітей громадян, віднесених до 1 категорії.

    До навчального закладу достатньо подати копію свідоцтва про народження дитини, копію посвідчення батька (матері), постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 з вкладкою встановленого зразка та відповідну заяву.

    - Чи мають право батьки дитини, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи і яка захворіла та не відвідує дитячий дошкільний заклад, отримувати за дні невідвідування дитячого садку дитиною грошову компенсацію?

    Відповідно до п.1 ст.30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», передбачено повне державне забезпечення потерпілих дітей до вступу їх до школи (не старше 8 років) шляхом безплатного виховання (утримання) їх у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах та надання щомісячної грошової допомоги, розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України.

    Батькам дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується грошова допомога у розмірах, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 №649 «Про встановлення розмірів виплат деяким категорія громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Розмір допомоги встановлюється в залежності від віку дитини та від того, чи відвідує вона дитячий дошкільний заклад чи ні.

    Таким чином, в період тимчасово невідвідування дитиною дошкільного закладу по причині хвороби чи з інших причин, батьки дитини продовжують отримувати грошову допомогу в розмірах, передбачених для дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади та перегляд норм грошової допомоги за дні невідвідування дитиною дошкільного закладу не проводиться.

    У випадку, якщо дитячий дошкільний заклад не працював (карантин) чи з інших причин, то батькам дитини виплачується грошова допомога у розмірах, передбачених для дітей, які не відвідують дошкільні навчальні заклади.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання