Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Районна державна адміністрація забезпечує реалізацію права кожного громадянина на доступ до публічної інформації

    Про це 21 травня в ході апаратної наради у голови районної державної адміністрації зазначила начальник відділу масових комунікацій апарату райдержадміністрації Сахно Л.Б.

    Так, згідно з вимогами ст.18 Закону України «Про доступ до публічної інформації» в райдержадміністрації створено Систему обліку документів (Реєстр) публічної інформації, розпорядником якої є районна державна адміністрація. Протягом звітного періоду до Системи обліку було внесено 221 документ, який підлягає оприлюдненню.

    Райдержадміністрацією, відповідно до вимог чинного законодавства, дотримується терміни надання інформації на запити. За січень-травень поточного року до райдержадміністрації надійшло три запити на публічну інформацію, які отримано електронною поштою. Запити опрацьовано у встановлені законодавством терміни. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності райдержадміністрації, як розпорядника інформації, з боку запитувачів не було.

    Райдержадміністрацією розроблено Методичний посібник, у якому сформовано основні нормативні документи райдержадміністрації, наведено теоретичні та практичні рекомендації щодо організації роботи відповідальних осіб за забезпечення доступу до публічної інформації в структурних підрозділах райдержадміністрації та виконкомах місцевих рад, розроблено алгоритм роботи із запитом на інформацію, здійснено аналіз надходження запитів на інформацію. Узагальнено та розміщено на офіційному веб-сайті райдержадміністрації досвід роботи на тему «Про практику роботи районної державної адміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації».

    Щомісячно здійснюються перевірки структурних підрозділів райдержадміністрації щодо виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації». Так, за січень-травень проведені перевірки відділу економічного розвитку і торгівлі, служби у справах дітей, сектора цивільного захисту, сектора культури, управління соціального захисту населення. У ході перевірок було встановлено, що у вищезгаданих структурних підрозділах наказами керівників визначені відповідальні особи за забезпечення доступу до публічної інформації, виділені спеціальні місця для роботи запитувачів із документами, які містять публічну інформацію та їх копіями. Облік та реєстрація запитів на інформацію здійснюється в окремих журналах, як цього вимагає с.14 вищезгаданого Закону.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання