Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розвиток малого та середнього бізнесу – пріоритетні напрями державної політики зайнятості

    Сприяння розвитку підприємництва та підтримка підприємницької ініціативи – один із напрямів державної політики зайнятості.

    Закон України «Про зайнятість населення» №5067-VI від 05.07.2012 року спрямований на комплексне вирішення проблем у сфері зайнятості населення, зокрема, містить заходи щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, сприяння розвитку підприємницької ініціативи населення та самозайнятості.

    З цією метою Богодухівським районним центром зайнятості надаються послуги зі стимулювання самозайнятості населення, виплати безробітним, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, допомоги по безробіттю одноразово для організації такої діяльності щодо організації навчання безробітних основам підприємництва, організовуються надання безкоштовних індивідуальних та групових консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності із залученням працівників органів державної влади.
    Безробітним, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані, за сприянням служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їх бажанням допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації безробітним підприємницької діяльності. Одноразова виплата допомоги по безробіттю здійснюється в розмірі річної суми допомоги по безробіттю, визначеному конкретному безробітному.

    Будь-яка особа, яка звернулася до служби зайнятості, може отримати консультацію, яка полягає у безоплатному наданні інформації з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

    Консультації надаються з питань:

    законодавства щодо державної реєстрації суб’єктів господарювання;

    ліцензування, патентування та сертифікації підприємницької діяльності;

    податкового законодавства;

    відкриття рахунків у банківських установах;

    пошуку, відбору та найму персоналу, оформлення трудових відносин;

    оформлення документів щодо купівлі (оренди) земельних ділянок, приміщень для провадження підприємницької діяльності;

    отримання банківських кредитів, іншої фінансової допомоги;

    з інших питань, що стосуються організації та провадження підприємницької діяльності.

    До консультацій залучаються за згодою представники органів місцевого самоврядування, об’єднань роботодавців, профспілок, асоціацій підприємців, банківських установ, бізнес-центрів, бізнес-інкубаторів, фондів підтримки малого підприємництва, лізингових компаній, консультативних центрів, інших підприємств, установ та організацій, які за напрямами діяльності сприяють розвитку та підтримці малого і середнього підприємництв.

    Для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, організовується професійне навчання зареєстрованих безробітних.

    Один із прикладів - відкриття власної справи за сприянням служби зайнятості є перукарня «Інни Давидової», яка знаходиться в м.Богодухів, вул. Шевченка, 2-а (колишній салон «Анжеліка»). Давидова І.С. отримала одноразово допомогу по безробіттю для організації власної справи і стала самостійним підприємцем.

    За детальними роз’ясненнями звертайтеся до Богодухівського районного центру зайнятості за адресою: м.Богодухів, вул.Генерала Моргунова, 7, т.(05758) 3-02-34.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання