Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Гаряча лінія" з начальником управління ветеринарної медицини Змієвським І.С.

    Протягом травня в управлінні ветеринарної медицини в Богодухівському районі проходила «гаряча лінія» з начальником управління Змієвським І.С.

    На «гарячу лінію» зателефонувала жителька с. Дмитрівка, яка цікавилася, як вирішується в районі питання кочівлі пасік для медозбору і запилення.

    На задане питання Іван Сергійович відповів:

    На місце медозбору й запилення бджолині сім’ї доставляються усіма видами транспорту у відповідності до правил перевезення тварин і сировини тваринного походження.

    До перевезення на місця медозбору й запилення допускають здорові бджолині сім’ї з господарств благополучних щодо хвороб бджіл, при яких вводяться карантинні обмеження.

    Дозвіл на перевезення бджолосімей, медозбір і запилення сільськогосподарських культур у середині адміністративного району дає головний ветеринарний лікар району, а під час перевезення в інші райони області дозвіл дає Головне управління ветеринарної медицини в області.

    До перевезення на медозбір бджоло сім’ї підлягають на місці клінічному дослідженню, профілактично-лікувальним обробкам з одночасним лабораторним дослідженням матеріалу з пасік. Ці роботи мають бути завершені за 5 днів до відправлення. Про результати проведеної роботи ветеринарний фахівець вносить записи у ветеринарно-санітарний паспорт, який є дозвільним документом для кочівлі в межах району.

    Якщо пасіка кочує в населений пункт, то господар по прибуттю на місце реєструється у державній установі та у ветеринарній службі, яка обслуговує даний населений пункт.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання