Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Допризовна підготовка молоді в районі організована та проводиться відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»

    Про це 4 червня на апаратній нараді у голови районної державної адміністрації проінформував завідувач сектора оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації Шепель М.М.

    Зокрема, Микола Миколайович у своєму виступі зробив детальний аналіз щодо стану допризовної підготовки молоді.

    Так, у навчально-виховних закладах району планування та організація навчального процесу з викладанням предмета «Захист Вітчизни» організовані у відповідності з вимогами програми «Захист Вітчизни» і забезпечують підготовку юнаків до практичного виконання обов’язків, пов’язаних зі строковою службою у лавах Збройних Сил України.

    З метою ознайомлення учнів з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони здоров’я, набуття знань про функції Збройних Сил України, засвоєння основ медико-санітарної підготовки, формування та вдосконалення життєво необхідних компетенцій учнівської молоді щодо захисту Вітчизни і військово-патріотичного виховання з 1 вересня 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах району були організовані заняття учнів 10-11 класів з предмета «Захист Вітчизни» по 2 години на тиждень (1 година за рахунок інваріантної складової навчального плану і 1 година за рахунок варіантної складової навчального плану). Кількість годин вивчення предмета становить 140 годин.

    Провідною метою військово-патріотичного виховання підростаючого покоління є підготовка свідомих захисників Вітчизни, готових виступити на захист суверенності України.

    Під час занять із допризовної підготовки учні знайомляться із специфікою професії військового, готуються до виконання обов’язків військовослужбовця, дізнаються про особливості служби в Збройних Силах України, виховують в собі якості, необхідні майбутньому воїну.

    Завдання школи полягає в тому, щоб не тільки надавати учням знання, виховувати в них патріотичні почуття на уроках, але й пов’язувати ці знання з поведінкою в позаурочний час.

    Військовий комісаріат надає допомогу навчальним закладам району в організації допризовної підготовки юнаків і військово-патріотичного виховання молоді.

    Організовано ознайомлення учнів, студентів з історією українського війська, структурою і завданнями видів Збройних Сил України, умовами повсякденного життя військовослужбовців.

    Проведено приписку юнаків 1997 року народження до районної призовної дільниці, де вивчалися їх ділові, моральні, психологічні якості, стан здоров’я, фізичного розвитку, загальноосвітньої та спеціальної підготовки, сімейний стан.

    Проведено медичний огляд юнаків призовного віку під час приписки та підготовки до призову на строкову військову службу. Вжито заходів щодо покращення якості проведення диспансеризації з метою раннього виявлення захворювань для подальшого оздоровлення юнаків до досягнення призовного віку.

    Медична галузь є обов’язковою складовою районних комісій під час проведення приписки та призову громадян до лав Збройних Сил України.

    У районні прийнята та виконується Програма «Допризовна підготовка, військово-патріотичне виховання молоді та підготовка громадян Богодухівського району до призову на строкову військову службу, організація та проведення приписки, призову громадян до лав Збройних сил України у 2012-2015 роках» затверджена рішенням районної ради від 24 лютого 2012 року №212-VI (XIV сесія VI скликання).

    Фінансове забезпечення допризовної підготовки здійснюється в межах призначень на освіту, передбачених Законом України про Державний бюджет. На підставі статті 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та статті 43 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» фінансування заходів з підготовки та призову громадян України на строкову військову службу здійснюється з місцевого бюджету.

    Програмою передбачені кошти на оплату автотранспорту для перевезення призовників до м.Харкова на обстеження, проходження обласної призовної медичної комісії та відправки призовників до лав Збройних Сил України в сумі 23 тис.грн.

    На даний час в районі організовано та проводиться призов громадян України на строкову військову службу.

    По плану Харківського обласного військового комісаріату наряд на Богодухівський об’єднаний міський військовий комісаріат (Богодухівський і Краснокутський райони) складає 113 чоловік.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання