Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині активно включилися в обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади

    Сьогодні в районній державній адміністрації відбулося навчання посадових осіб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району щодо роз’яснення шляхів проведення децентралізації державної влади.

    Про основні напрямки змін Конституції України на реалізацію Реформи місцевого самоврядування та курсу Уряду на децентралізацію влади в Україні присутніх ознайомив начальник районного управління юстиції Бородавка А.І. Він довів до відома присутніх, що пропозиції підготовлені на реалізацію реформи місцевого самоврядування, Концепцію якої було схвалено Урядом 1 квітня 2014 року. Необхідність таких змін обумовлена тим, що саме Конституція визначає основи системи влади, і без відповідних змін провести реформу неможливо. Основні зміни передбачають:

    • запровадження трьохрівневої системи адміністративно-територіального устрою України - область, район, громада з повсюдністю місцевого самоврядування;
    • передачу функцій виконавчої влади від місцевих адміністрацій виконавчим органам рад відповідного рівня;
    • розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування за принципом субсидіарності і наділення саме громад максимально широким колом повноважень;
    • чітке забезпечення повноважень органів місцевого самоврядування необхідними фінансовими ресурсами, в тому числі через їх участь в загальнодержавних податках;
    • ліквідація державних адміністрацій і створення натомість державних представництв з тільки контрольно-наглядовими і координаційними, а не виконавчими функціями.

    Ключові зміни стосуються розділів ІХ, ХІ, які викладені в новій редакції. Пропонуються деякі зміни у розділи ІV, V, VI.

    З пропозиціями з питань впровадження реформ та децентралізації державної влади виступили Крисинський сільський голова Шаров В.А. та Зарябинський сільський голова Олексенко В.О.

    Присутні не тільки переглянули тематичні слайди, а й активно включилися в роботу. «Наше головне завдання - підготуватися до впровадження цих змін до Конституції України, а для цього необхідно забезпечити професійну кадрову роботу та відповідальність посадових осіб», - наголосив голова районної ради Тризна Д.К.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання