Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    День Скорботи уособлює світлу пам’ять про героїв фронту і тилу, їх героїзм, що має надзвичайно велике значення для патріотичного виховання молоді

    Серед питань, які були розглянуті в ході апаратної наради у голови райдержадміністрації 18 червня - організація та проведення в населених пунктах району заходів з нагоди Дня Скорботи та вшанування пам’яті жертв війни.

    Як проінформувала начальник відділу масових комунікацій апарату райдержадміністрації Сахно Л.Б., 22 червня 2014 року виповнюється 73-тя річниця початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

    Ця дата в історії нашої держави символізує початок надзвичайно трагічного періоду та надлюдських випробувань, багатомільйонних жертв і матеріальних втрат для українського народу.

    Разом з цим, День Скорботи уособлює світлу пам’ять про героїв фронту і тилу, їх героїзм, стійкість та самопожертву в ім’я свободи і миру, що має надзвичайно велике значення для патріотичного виховання молоді.

    З метою належного відзначення цієї трагічної дати головою райдержадміністрації 05 червня 2014 року затверджено План заходів щодо відзначення в Богодухівському районі Дня Скорботи, які будуть проведені в державних установах, органах місцевого самоврядування, освітніх та культурних закладах, населених пунктах району.

    При підготовці плану заходів особливу увагу було звернено на такі питання:

    • висвітлення заходів у засобах масової інформації;
    • продовження пошукової роботи і впорядкування поховань жертв війни;
    • проведення в населених пунктах, трудових колективах, навчальних та культурних закладах заходів по вшануванню пам’яті загиблих: покладання квітів до могил воїнів та жертв фашизму, екскурсії та походи до пам’ятних місць, зустрічі з учасниками та очевидцями подій;
    • зустрічі керівників органів місцевого самоврядування з ветеранами війни, активом громадських ветеранських організацій;
    • проведення траурних панахид, мітингів – реквіємів по загиблих у роки Великої Вітчизняної війни за участю ветеранів, молоді та духовенства.

    20-22 червня 2014 року в усіх населених пунктах району відбудуться урочисто - траурні церемонії біля місць поховань загиблих у війні, меморіалів, пам’ятних знаків за участю ветеранів війни, керівників району, органів місцевого самоврядування, представників політичних партій і громадських організацій.

    12 та 16 червня поточного року проведено засідання Організаційного комітету з питань підготовки та відзначення в Богодухівському районі Дня Скорботи, на якому були розглянуті питання щодо заходів, спрямованих на посилення соціального захисту, задоволення життєвих потреб та повсякденних запитів ветеранів війни, стану пам’ятників, пам’ятних місць і монументів, які увіковічують подвиги радянських воїнів та проведення в м. Богодухові біля Меморіалу Слави траурного мітингу.

    З метою забезпечення громадського порядку та належного медичного обслуговування під час проведення мітингу підготовлені листи до РВ ГУ МВС України в Харківській області та головного лікаря КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

    Всі заходи з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні будуть висвітлені на сторінках районної газети «Маяк» та офіційному веб-сайті районної державної адміністрації.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання