Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання введення житла в експлуатацію є одним з ключових соціальних питань

    Як зазначила сьогодні під час апаратної наради у голови райдержадміністрації начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіна Т.М., постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року №461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів» затверджений Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

    Відповідно до вказаного Порядку, прийняття в експлуатацію об'єктів, що належать до I-III категорії складності, та об'єктів, будівництво яких здійснено на підставі будівельного паспорта, проводиться шляхом реєстрації Державною архітектурно-будівельною інспекцією та її територіальними органами (далі - Інспекція) поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації (далі - декларація).

    Прийняття в експлуатацію об'єктів, що належать до IV і V категорії складності, здійснюється на підставі акта готовності об'єкта до експлуатації шляхом видачі Інспекцією сертифіката.

    Прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорії складності, побудованих без наявності дозволу на виконання будівельних робіт, в 2013 році здійснювалося на підставі відповідного Порядку, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 19 березня 2013 року №95. На 2014 рік поки ще не існує законодавчої бази щодо введення таких об’єктів в експлуатацію.

    Для Харківської області на 2014 рік Мінрегіоном заплановано ввести в експлуатацію 370 тис.кв.м житла, в т.ч. Богодухівському району - 2,0 тис.кв.м. З метою виконання цих планових показників розпорядженням голови райдержадміністрації створено робочу групу, громадянам роз’яснюється порядок прийняття житлових будинків до експлуатації.

    Слід зазначити, що планується внесення змін до законодавства, а саме процедуру прийняття закінчених будівництвом об’єктів здійснювати не на обласному, а на місцевому рівні.

    «На даному етапі органами влади, місцевого самоврядування може здійснюватися тільки констатація факту прийняття в експлуатацію об’єктів та роз’яснювальна робота щодо необхідності введення в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів», - наголосила Тетяна Михайлівна.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання