Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Мале підприємництво стабільно забезпечує в середньому 25% загальних надходжень до місцевих бюджетів району

    Про це 18 червня під час апаратної наради у голови районної державної адміністрації з питання щодо ходу виконання Програми підтримки розвитку малого підприємництва в Богодухівському районі на 2013-2014 роки, затвердженої рішенням районної ради від 15 березня 2013 року (ХХVІ позачергова сесія VІ скликання), проінформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Телешенко І.П.

    Так, за період дії Програми започаткували діяльність 187 суб’єктів господарювання, припинили господарську діяльність 275 суб’єктів. У результаті кількість підприємств малого бізнесу зросла на 1%, а чисельність фізичних осіб-підприємців скоротилася на 4,7%.

    На виконання заходів Програми щодо фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки малого підприємництва заплановані кошти в сумі 209 тис.грн. на 2013 рік та 237,5 тис.грн. на поточний рік.

    Торік 32 особи відкрили власну справу за рахунок надання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності в сумі 389,5 тис.грн. За січень-травень поточного року на вказані цілі використано 117,6 тис.грн. Допомогу отримали 14 осіб.

    Протягом дії Програми до районної державної адміністрації не надходили заяви по частковому відшкодуванню з місцевих бюджетів відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів.

    Вживаються заходи щодо ресурсного та інформаційного забезпечення Програми.

    Щорічно оновлюється та оприлюднюється на сторінках газети «Маяк», офіційному веб-сайті райдержадміністрації перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Богодухівського району, які підлягають відчуженню. У поточному році на продаж винесено 5 будівель (лікарняний корпус центральної районної лікарні, стаціонар шкіровенерологічного відділення ЦРЛ, колишній зубопротезний кабінет ЦРЛ, котельні та теплові мережі по вул. Чалого, 22, овочесховище), майновий комплекс Гутянської філії терапевтичного відділення ЦРЛ, об’єкт незавершеного будівництва - школа на 192 учнівських місць в с. Червона Нива та частину вбудованих приміщень нежитлової будівлі по вул. Кірова, 18.

    У минулому році на конкурсних засадах продано 2 об’єкти комунальної власності на суму 79,9 тис.грн. для ведення підприємницької діяльності.

    Суб’єкти господарювання району мають вільний доступ до комунального майна, яке не використовується за призначенням.

    Станом на 01 червня 2014 року укладено 22 договори оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Богодухівського району та 31 договір на використання об’єктів комунальної власності відповідних територіальних громад.

    З метою інформаційного забезпечення суб’єктів підприємницької діяльності Богодухівською об’єднаною державною податковою інспекцією за період дії Програми проведено 72 масових заходів, з яких: 7 - конференцій, 37 - «круглих» столів, 28 - зборів та зустрічей.

    Крім того, проведено 70 семінарів та семінарів-практикумів. Інформація щодо вказаних заходів висвітлюється в районній газеті «Маяк» та на 3 інформаційних сайтах м. Богодухова.

    Районним центром зайнятості за період дії Програми проведено 44 інформаційних семінарів для безробітних з орієнтацією їх на підприємницьку діяльність.

    За січень-травень поточного року професійне навчання під замовлення роботодавців пройшло 230 осіб із числа безробітних. На вказані цілі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття витрачено 192,6 тис.грн., за минулий рік - 407,7 тис.грн., що майже на рівні планових показників.

    У рамках виконання Програми проводяться заходи щодо відзначення кращих підприємців району з нагоди їх професійного свята - Дня підприємця. Торік, грамотою та подякою Спілки підприємців Харківської області нагороджені 5 підприємців району, грамотою районної державної адміністрації та районної ради - 3, грамотою Богодухівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області - 1.

    Заходи щодо формування інфраструктури підтримки підприємництва виконані частково.

    Богодухівською ОДПІ забезпечується надання консультацій та практичної допомоги по заповненню пакета документів на отримання ключів електронних підписів суб’єктам господарювання та подальший їх супровід з питань подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Спостерігається позитивна динаміка щодо отримання ключів електронних підписів. За минулий рік їх отримали 399 суб’єктів підприємницької діяльності, а за січень - травень поточного року - 374.

    Разом з тим, при міській раді не створено інформаційний центр для надання консультацій суб’єктам малого і середнього бізнесу.

    Діяльність фахових об’єднань підприємців, яких у районі 4 (спілка промисловців та підприємців Богодухівського району, асоціація фермерів Богодухівського району, спілка підприємців м. Богодухова Харківської області; громадський кооператив «Підприємець») базується на партнерських та ділових засадах з райдержадміністрацією, а їх представники включені до складу дорадчих органів райдержадміністрації.

    Підводячи підсумки виконання Програми слід зазначити, що більшість заходів виконано, в районі створені нормальні умови для розвитку малого підприємництва.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання