Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Незважаючи на збільшення надходжень податків і зборів до бюджету району, загальна незабезпеченість до кінця року складає 10,3 млн.грн.

    Про це 23 червня під час колегії районної державної адміністрації з питання щодо підсумків соціально-економічного розвитку району за І півріччя 2014 року та завдання до кінця року, наголосив заступник голови райдержадміністрації Юрченко О.В.

    Також Олексій Вікторович зазначив, що зросла заборгованість по єдиному соціальному внеску до Міндоходів України, спостерігається погіршення окремих показників у сфері матеріального виробництва.

    За попередніми даними, промисловими підприємствами району, які входять до облікового кола, за І півріччя 2014 року реалізовано товарів, робіт і послуг на суму 160,1 млн.грн. Обсяги реалізації промислової продукції на одну особу склали 4050 грн., що 14% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    95% від загального обсягу реалізації промислової продукції забезпечили ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор», ПАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» та ТОВ «Добросмак».

    У поточному році буде відновлена робота ПАТ «Первухінський цукрозавод». Підприємство очікує отримати на переробку 150 тис.тонн цукрових буряків, з яких лише 7% - від господарств району. Проблемою для заводу є залучення автотранспорту на підвезення сировини через незадовільний стан під’їзних автодоріг.

    Суспільно - політична ситуація в державі негативно вплинула на роботу окремих підприємств району. Зокрема, скоротилися ринки збуту ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор», ТОВ «Добросмак» та УВП УТОС. Через значне підвищення закупівельних цін на сировину протягом звітного періоду працювало лише один місяць ПП «Хелком».

    Вказані фактори негативно впливають на рівень оплати праці у галузі.

    За І півріччя поточного року середньомісячна заробітна плата на промислових підприємствах склала 1687 грн., що на 4% більше, ніж за відповідний період минулого року, але на 19,5% менша, ніж в середньому по району.

    Серед проблемних питань також є ліквідація заборгованості з оплати праці на УВП УТОС, робота окремих підприємств в режимі неповної зайнятості.

    «Тому першочерговим завданням до кінця року є вирішення вказаних проблем»,- наголосив Олексій Віктрович.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання