Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Гаряча лінія" з начальником відділу Держземагентства в Богодухівському районі Торяник Н.В.

    У липні відбулася «гаряча лінія» з начальником відділу Держземагентства в Богодухівському районі Н.В.Торяник.

    Пропонуємо питання-відповіді:

    - Скільки коштує реєстрація земельної ділянки та внесення відомостей до Державного земельного кадастру?

    3 липня набув чинності Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний земельний кадастр ”. Відтак скасовано плату за державну реєстрацію земельної ділянки, державну реєстрацію обмежень у використанні земель, внесення відомостей до Державного земельного кадастру про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць та земельну ділянку.

    - Який термін дії «Витягу» з Державного земельного кадастру ?

    Витяг з Державного земельного кадастру є дійсним протягом трьох місяців з моменту його видачі, крім витягу про земельну ділянку для оформлення права на спадщину, що видається спадкоємцям, та витягу з Державного земельного кадастру, що видається для підтвердження державної реєстрації земельної ділянки або внесення інших відомостей до Державного земельного кадастру, які є безстроковими.

    - Де можна замовити проект відведення земельної ділянки ?

    Перелік ліцензіатів, які займаються розробкою землевпорядної документації розміщений на офіційному сайти Богодухівської міської ради в розділі Держземагентство http://bogodukhiv-rada.gov.ua/, також на сайти розміщуються інші інформаційні матеріали, які можуть бути корисні громадянам. Повну інформацію, щодо ліцензування та сертифікації можна переглянути на офіційному сайті Держземагентства http://land.gov.ua/. Також необхідну інформацію можна отримати безпосередньо у Відділі.

    - Чи планується виділення земельних ділянок учасникам АТО?

    На виконання доручення Голови Держземагентства України С. Рудика щодо можливості отримання військовослужбовцями, які виконують завдання по здійсненню антитерористичної операції у власність земельних ділянок, спеціалісти відділу звернулися до голів сільських та селищних рад району з проханням підтримати ініціативу, та запропонувати вільні земельні ділянки.

    Найбільш активно відгукнулись Шарівська, Петропавлівська, Зарябинська , Івано-Шийчинська, Олександрівська та Кленівська ради, які запропонували земельні ділянки, які можуть бути виділені для будівництва житлових будинків.

    Щоб отримати земельну ділянку учаснику бойових дій треба звернутись до сільської ради, територіального органу Держземагентства у районі або безпосередньо до Головного управління Держземагентства у Харківській області з відповідним документом, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ, тощо).

    Зазначеним особам буде надана допомога при складанні клопотання про надання у власність земельної ділянки, а також забезпечення надання графічного матеріалу з бажаним місцем розташування земельної ділянки та в межах законодавства надана всебічна консультативна допомога щодо подальшого оформлення права власності на земельну ділянку.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання