Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Охорона громадського порядку - найактуальніше питання сьогодення

    У районній державній адміністрації постійно аналізується стан адміністративно-правового забезпечення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку, які діють на території району щодо профілактики правопорушень.

    У сучасних умовах актуального значення набуває використання у боротьбі із правопорушеннями профілактичних засобів. Як відомо, профілактика правопорушень може бути ефективною лише за умови поєднання державно-владного впливу із заходами громадського впливу. Участь населення у профілактичній роботі з охорони громадського порядку - важливий елемент усієї системи профілактики злочинності. Серед форм такої участі своєю ефективністю виділяються громадські формування з охорони громадського порядку.

    Основними нормативно-правовими актами, що регламентують профілактичну діяльність громадських формувань, є Закон України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» від 22 червня 2000 року та затверджений на його основі постановою Кабінету Міністрів від 20 грудня 2000 року Типовий статут громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. Серед основних завдань громадських формувань у сфері охорони громадського порядку є: надання допомоги органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобігання адміністративним проступкам і злочинам; участь у забезпеченні безпеки дорожнього руху та боротьбі з дитячою бездоглядністю і правопорушеннями неповнолітніх.

    На даний час в районі діють 13 громадських формувань з охорони громадського порядку з загальною кількістю 175 членів, за допомогою яких розкрито 30 кримінальних правопорушень та виявлено 85 адміністративних правопорушень, прийнято участь в охороні громадського порядку під час 19 масових заходів.

    Громадські формування залучаються до заходів по збереженню майна господарств, підтримання громадського порядку під час масових заходів, на молодіжних дискотеках. Повсякденна (оперативна) діяльність формувань організовується, спрямовується і контролюється сектором дільничних інспекторів міліції Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області.

    Завідувач сектора з питань взаємодії з
    правоохоронними органами, запобігання та
    виявлення корупції апарату
    районної державної адміністрації
    І.О.Повойко

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання