Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Суспільство проти корупції

    Сьогодні в районній державній адміністрації відбулася «пряма лінія» з завідувачем сектора з питань взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату районної державної адміністрації на тему:«Суспільство проти корупції».

    Під час «прямої лінії» до Ірини Олександрівни звернулися мешканці району з актуальних питань сьогодення щодо протидії та виявлення корупції.

    Чи визначено на законодавчому рівні норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави?

    Відповідно до Закону України «Про правила етичної поведінки» були визначені керівні норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави під час виконання ними службових повноважень, та порядок притягнення їх до відповідальності за порушення таких норм.

    Державні службовці повинні виконувати свої службові повноваження політично неупереджено, не використовувати їх в інтересах політичних партій або окремих політиків, толерантно і з повагою ставитися до політичних поглядів, ідеологічних та релігійних переконань інших осіб, діяти об’єктивно, зокрема у відносинах з громадськістю, сумлінно, компетентно, вчасно, результативно і відповідально ставитися до службових обов’язків.

    Порушення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, правил етичної поведінки, визначених Законом, тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, кримінальну та матеріальну відповідальність з урахуванням особливостей правового статусу таких осіб, визначених Конституцією і законами України.

    Чи потрібно декларувати доходи, одержані від ведення ОСГ?

    Так, у «антикорупційній» декларації ви маєте декларувати доходи, отримані вами та членами вашої сім’ї від ведення ОСГ. Проте, якщо ви здаєте землі, які отримали для ведення ОСГ, у оренду чи інше строкове оплатне користування, доходи від цього мають бути відображені у Розділі II «Відомості про доходи» декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а саме у позиції 19, а якщо отримуєте доходи від реалізації сільгосппродукції, «здобутої» у результаті ведення ОСГ - у позиції 20.

    Чи потрібно зазначати у декларації вартість товару, купленого у кредит (розстрочку)?

    Придбання товару у кредит є споживчим кредитом. Відповідно до п.23 ст.1 Закону України «Про захист прав споживачів», споживчий кредит - це кошти, що надаються кредитодавцем (банком або іншою фінансовою установою) споживачеві на придбання продукції. Із наведеного вбачається, якщо декларант або члени його родини у звітному році купували будь-що у кредит, вартість таких придбань слід обліковувати у Розділі II «Відомості про доходи» декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а саме у позиції 20. Якщо вартість цього товару частково чи повністю була погашена (сплачена) у звітному періоді, це має бути відображено у Розділі VI «Відомості про фінансові зобов’язання» декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а саме у позиціях 57 або 63 - щодо основної суми вартості товару, та у позиціях 58 та 64 - якщо за придбання товару у кредит (розстрочку) за умовами договору ви сплачували якісь проценти.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання