Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання введення житла в експлуатацію – одне з ключових соціальних питань

    Про це 17 вересня на апаратній нараді під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації наголосила начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації Масалітіна Т.М.

    Як зазначила Тетяна Михайлівна, для Харківської області на 2014 рік Мінрегіоном заплановано ввести в експлуатацію 370 тис. кв.м житла, в т.ч. по Богодухівському району – 2,0 тис. кв.м. З метою виконання цих планових показників розпорядженням голови райдержадміністрації створено робочу групу, до складу якої увійшли представники бюро технічної інвентаризації, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Держкомзему.

    В минулому році плановий показник по вводу в експлуатацію житлових будинків був виконаний за рахунок введення житлових будинків, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, за спрощеною процедурою (відповідно до порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженого наказом Мінрегіону від 19.03.2013 №95).

    В цьому році відсутній порядок введення самочинно побудованого житла в експлуатацію.

    «На даний час введено в експлуатацію 3 житлових будинки загальною площею 330,9 кв.м, що складає 17% від плану. Темпи будівництва індивідуального житла залежать від фінансової спроможності громадян. За усною інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області до кінця року можливо введення в експлуатацію ще 5-6 житлових будинків», - зауважила Тетяна Михайлівна.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання