Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Жижирій Н.В.

    9 жовтня під час «прямої лінії» з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Жижирій Н.В. до редакції газети «Маяк» надійшли питання:

    Кому призначається субсидія?

    З 01 жовтня 2014 року субсидія надається одному із зареєстрованих членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок (до цього субсидія на загальних підставах призначалася лише власнику житлового приміщення). В окремих випадках на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї субсидія може призначатися іншій особі, зареєстрованій у житловому приміщенні (будинку), а також індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, але вони сплачують вартість одержуваних житлово-комунальних послуг.

    Чи буде призначатися субсидія на загальну площу житла?

    З 01 жовтня 2014 року комісії позбавляються права приймати рішення про надання субсидії на збільшену понад норму площу житла. Відтепер всім громадянам України субсидія буде призначатися виходячи із соціальних норм житла, які для оплати користування житлом, централізованого та індивідуального опалення для надання субсидій встановлені у розмірі 13,65 кв. м. площі на одну особу та додатково 35,22 кв. м. на домогосподарство, тобто 48,87 кв. м. на одну особу.

    Хто із членів сім’ї має заповнювати заяву на субсидію?

    Заява на призначення субсидії має заповнюватися особою, на яку відкрито особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг.

    Куди подаються документи для оформлення субсидії в сільській місцевості?

    У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.

    Чи впливає на призначення житлової субсидії факт володіння особами з числа зареєстрованих частиною іншого будинку (квартири)?

    Згідно зі статтею 355 Цивільного кодексу України майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно). Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.

    Співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно. Розпорядження майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників (стаття 369 Цивільного кодексу). Право спільної часткової власності також здійснюється співвласниками за їхньою згодою (стаття 358 Цивільного кодексу).

    Відповідно до пункту 5.3 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 р. №1050), зі змінами, субсидія не призначається, якщо уповноважений власник (співвласник) житла, наймач житла у державному та громадському житловому фонді, член житлово-будівельного кооперативу, власник (співвласник) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок, та особи, які зареєстровані разом з ним у житловому приміщенні, мають у своєму володінні чи володінні дружини (чоловіка, неповнолітніх дітей) у сукупності більше ніж одне житлове приміщення (будинок), загальна площа яких у сумі перевищує встановлені норми володіння чи користування загальною площею житла.

    Враховуючи викладене, на визначення права на призначення житлової субсидії не впливає володіння житловим приміщенням (будинком) на правах спільної часткової або сумісної власності.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання