Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відповідальність за корупційні правопорушення

    Статтею 21 Закону України «Про засади запобігання і протидій корупції»встановлено, що за вчинення корупційних правопорушень особи, притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

    Кримінальна відповідальність за вчинення корупційних правопорушень передбачена розділами XV та XVII Кримінального кодексу України.

    Адміністративна відповідальність за корупційні правопорушення передбачена главою 13-А Кодексу про адміністративні правопорушення України. Вчинення зазначених в цій главі діянь тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста п’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, конфіскацію незаконно одержаного дарунка (пожертви).

    Відомості про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, протягом трьох робочих днів з дня надходження з Державної судової адміністрації України до Міністерства юстиції України електронної копії рішення суду, яке набрало законної сили, з Єдиного державного реєстру судових рішень. Інформація про особу, яку притягнено до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення оприлюднюється на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України протягом трьох робочих днів після внесення до реєстру та є відкритою для безоплатного цілодобового доступу громадянам.

    Державний службовець зобов’язаний не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам суспільства, органів державної влади та держави чи негативно вплинути на його репутацію.

    Протягом 9 місяців 2014 року державні службовці районної державної адміністрації до відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства не притягалися.

    Корупції можна запобігти і уникнути відповідальності за корупційне правопорушення лише коли кожен державний службовець відчує свою відповідальність за досягнення загальної мети створення вільного від корупції державного органу. Це означає, що всі державні службовці, в рамках виконання своїх посадових обов’язків повинні дбати, щоб сторонні особи не мали можливості впливати на рішення державного службовця і що корумпованих колег не можна прикривати через почуття солідарності або лояльності.

    Не приховуйте протиправних діянь!

    Завідувач сектора з питань взаємодії
    з правоохоронними органами, запобігання
    та виявлення корупції апарату
    районної державної адміністрації      
    І.О.Повойко

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання