Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Якість навчально-виховного процесу залежить від професійної майстерності вчителя, уміння навчити учнів самостійно здобувати знання

    Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії районної державної адміністрації та колегії відділу освіти районної державної адміністрації зазначила начальник відділу освіти райдержадміністрації Безмінова І.Г.

    В своєму виступі Інна Георгіївна проаналізувала роботу щодо ефективності діяльності навчальних закладів з підвищення якості загальної середньої освіти в районі.

    Так, з метою коригування професійної майстерності кожного вчителя у навчальних закладах району та районному методичному кабінеті створений банк даних індивідуальних карток вчителів.

    Основним показником якості навчально-виховного процесу є результати державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання випускників. З метою виявлення рівня знань школярів відділом освіти проведено моніторинг результатів державної підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів.

    Як свідчать результати, середній бал з предметів, визначених на ДПА, по району відповідає достатньому рівню. При цьому, слід зазначити, що в 2013-2014 навчальному році якість знань учнів випускних класів в порівнянні з минулим навчальним роком покращилась. Про це свідчать і результати ЗНО.

    Також Інна Георгіївна докладно проаналізувала участь учнів загальноосвітніх навчальних закладів в предметних олімпіадах, різноманітних міжнародних та Всеукраїнських інтерактивних конкурсах та їх результативність.

    «Тільки той учень, який чітко уявляє мету свого навчання, може бути вмотивований до свідомих дій, спрямованих на позитивну динаміку якісного зростання, а той вчитель, який зацікавлений в результатів, буде постійно працювати над своїм професійним рівнем, буде самоудосконалюватися, запроваджуватиме ефективні методики навчання та виховання, і тільки тоді він надаватиме такі послуги учням, які б задовольнили б потреби сьогодення»»,- наголосила начальник відділу освіти

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання