Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Інваліди – це люди з великою силою духа та волі

    У 1992 р. Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Завдання Всесвітньої програми дій стосовно інвалідів полягає у проведенні ефективних заходів з метою запобігти інвалідності, відновити працездатність і реалізувати мету „рівності” й „повної участі” інвалідів у соціальному житті і розвитку. Ці концепції повинні прийматися однаковим способом і мати рівну першочерговість у всіх країнах, незалежно від їх рівня розвитку. Понад 500 мільйонів людей у світі є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів.

    Міжнародний день інвалідів, відзначає і наша держава. Мета даного заходу – привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. За останні роки чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зросла. Сьогодні два мільйони наших громадян – інваліди (тобто кожний вісімнадцятий наш співвітчизник). Причиною цьому є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання тощо.

    За роки незалежності України державна політика стосовно інвалідів зазнала кардинальних змін і ґрунтується на соціальному захисті громадян з особливими потребами. В основі принципу соціального захисту інвалідів лежить захищеність інвалідів через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу.

    Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти і допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров»я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги.

    Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, привносити радість собі та оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх. Головне для них, що життя, є і воно продовжується.

    Висловлюю найтепліші слова нашим співвітчизникам – громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування і зичимо Вам та Вашим родинам доброго здоров’я, життєвого оптимізму, добробуту і великого людського щастя.

    З повагою
    Начальник управління соціального
    захисту населення Богодухівської
    районної державної адміністрації
    Н.В. Жижирій

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання