Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розв’язанна проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, їх соціальний захист – одне з найважливіших завдань держави

    Зауважила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н.В.Жижирій, доповідаючи на засіданні колегії райдержадміністрації з питання про стан роботи в районі щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.

    Створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями знаходиться на особливому контролі райдержадміністрації.

    На обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації станом на 01 грудня 2014 року знаходиться 98 інвалідів, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, з них 55 чоловік мешкає в місті та 43 чоловіка в населених пунктах.

    У районі розроблений Паспорт доступності об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Загальна кількість установ становить 633, повністю доступних 10, частково доступних 603, не доступних 23.

    У районі створена і затверджена розпорядженням голови райдержадміністрації від 23.01.2008 №22 робоча група щодо перевірки елементів безбар’єрної архітектури на будівлях і спорудах соціальної інфраструктури, членами якої здійснюються перевірки наявності облаштування пристроїв безперешкодного доступу інвалідів до приміщень райдержадміністрації її структурних підрозділів, підприємств, що знаходяться на території району.

    Елементами безбар’єрної архітектури, а саме пандусами облаштовані 27 установ району.

    У Богодухівському районі налічується 26 загальноосвітніх навчальних закладів, які 100% мають кнопки виклику та тактильні дошки. 20 загальноосвітніх навчальних закладів облаштовані пандусами та поручнями.

    За потреби ТОВ «Авто-ОВІ» надає транспортні послуги з перевезення громадян автобусом марки VAN HOOL 360, обладнаним безперешкодним доступом для інвалідів, які пересуваються на візках.

    Архітектурне довкілля нашого міста все ще розраховане на здорову за середніми стандартами людину. Але не всі люди вкладаються у ці стандарти, і саме вони переживають багато незручностей у повсякденному житті.

    Існуючі споруди не відповідають вимогам Державних будівельних норм та потребують дообладнання. Більшість будівель забезпечені безперешкодним доступом лише із зовні. Місця цільового призначення та приміщення всередині будинків не обладнані для зручного пересування інвалідів та людей старшої вікової групи.

    Для зміни ситуації в місті щодо доступного безперешкодного середовища, основним напрямком роботи у цьому питанні є консолідація зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій, експертів, спеціалістів та громадян з обмеженими фізичними можливостями.

    Тому робота по обладнанню елементами безбар’єрної архітектури об’єктів соціальної інфраструктури потребує спільних зусиль та активізації.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання