Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про хід виконання Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15/2015 «Про часткову мобілізацію»

    Доповів на апаратній нараді у голови райдержадміністрації завідувач сектора оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації М.М.Шепель.

    Відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15/2015 «Про часткову мобілізацію» головою районної державної адміністрації видано розпорядження від 23 січня 2015 року №14 «Про часткову мобілізацію в районі».

    Розпорядженням голови районної державної адміністрації, зокрема, рекомендовано міському, селищним та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій району незалежно від форм власності та підпорядкування, забезпечити своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти району у встановлені Богодухівським об’єднаним міським військовим комісаріатом терміни.

    З початку 4 хвилі часткової мобілізації проведено 3 координаційні наради у голови районної державної адміністрації, в яких прийняли участь керівники правоохоронних органів, Богодухівського військкомату, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району з питань:

    - 16.01.2015 з питання «Про організаційні заходи, які здійснюються районною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування району та органами військового управління при проведені часткової мобілізації»;

    - 21.01.2015 з питання «Про залучення транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань під час часткової мобілізації»;

    - 26.01.2015 з питання «Про заходи щодо організації проведення часткової мобілізації у районі».

    На виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 30 січня 2015 року №51 «Про проведення невідкладних заходів з питань організації та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території області» головою районної державної адміністрації видане розпорядження від 03 лютого 2015 року №25 «Про проведення невідкладних заходів з питань організації підготовки та проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території району».

    Для організації управління проведенням мобілізації у районі, а саме здійснення контролю та керівництва за ходом оповіщення, збором і поставкою мобілізаційних ресурсів у військові організаційні структури, розгорнуті пункт управління та збірний пункт військовозобов’язаних на базі Богодухівського об’єднаного міського військового комісаріату. У сільських, селищних радах розгорнуті пункти збору сільських, селищних рад, в міській раді – дільниця оповіщення.

    На 1 етапі часткової мобілізації проводилось оповіщення військовозобов’язаних за місцем проживання та роботи.

    В районі було створено 7 робочих груп з оповіщення військовозобов’язаних в населених пунктах району у складі представників військового комісаріату, райвідділу міліції та органів місцевого самоврядування району.

    Станом на 31.01.2015

    Підлягало оповіщенню – 659 чол.

    Вручено повісток – 62

    Всього за оповіщенням прибуло до військкомату – 53 чол.

    Одне із проблемних питань при проведені часткової мобілізації – це розшук військовозобов’язаних, що не прибувають до військкомату для відправки їх до військово-організаційних структур. У період проведення мобілізації оповіщення здійснюється за допомогою мобілізаційних повісток, через засоби телефонного зв’язку, особисто сільськими, селищними головами та співробітниками військкомату.

    Особи, які залучались до цієї роботи, в основному виконували її сумлінно, але значна частина військовозобов’язаних ігнорує виклики і не з’являються до райвійськкомату, під час відвідувань квартир не відчиняють двері, батьки військовозобов’язаних не повідомляють місце знаходження дитини або надають неповну інформацію (на заробітках в Росії). В деяких випадках батьки, та самі військовозобов’язані відмовлялись отримувати мобілізаційні повістки та з’являтися до райвійськкомату.

    З метою виконання заходів щодо забезпечення мобілізації в районі в частині виконання військово-транспортного обов’язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану визначено 3 підприємства з яких залучаються транспортні засоби для потреб Збройних Сил України, інших військових формувань під час часткової мобілізації.

    На даний час проводиться підготовка визначених транспортних засобів до передачі військово-організаційним структурам.

    Залучення техніки для потреб оборони у юридичних та фізичних осіб здійснюється згідно Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921.

    Проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням щодо проведення четвертої хвилі часткової мобілізації.

    Так, у районній газеті «Маяк» за 23 січня 2015 року висвітлена стаття «Жителям району вручають мобілізаційні розпорядження» присвячена питанням проведення часткової мобілізації у районі, в газеті за 27 січня 2015 року висвітлений наказ військового комісара Богодухівського об’єднаного міського військового комісаріату «Про часткову мобілізацію».

    Районною державною адміністрацією продовжується робота щодо забезпечення виконання вимог Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15/2015 «Про часткову мобілізацію» згідно з повноваженнями.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання