Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про підсумки виконання бюджету району за 2014 рік

    Незважаючи на економічні і політичні фактори 2014 року, з метою стабільного функціонування бюджетної сфери, запобігання розбалансуванню місцевих бюджетів, створення умов своєчасної виплати заробітної плати, в районі проведена робота з мобілізації надходжень та безумовного виконання річних показників доходної частини бюджетів, затверджених органами місцевого самоврядування.

    Якщо проаналізувати виконання бюджету району в цілому, то він виконаний по доходах на 102,5%. До бюджету району надійшло 156,9 млн.грн. включаючи трансферти і субвенції з Державного бюджету. При цьому надходження власних і закріплених доходів загального фонду виконано на 107,4% до запланованих надходжень на рік та на 112,4% до надходжень минулого року. В порівнянні з минулим роком до бюджету надійшло на 3,9 млн.грн. більше. Понад затверджені показники до бюджету району надійшло 1,6 млн.грн. власних і закріплених доходів. Забезпечено виконання планових показників по всім джерелам доходів загального фонду.

    Із 24 бюджетів району не забезпечено виконання власних та закріплених доходів по чотирьох бюджетах: Вінницько-Іванівському (91,7% або недоотримано 10,6 тис.грн.), Полково-Микитівському (91,1% або недоотримано 21,4 тис.грн..), Степнянському (98% або недоотримано 4,9 тис.грн.), та Червононивському (84,1% або недоотримано 23,8 тис.грн.) сільських бюджетах. В значній мірі на невиконання місцевих бюджетів вплинуло недоотримання коштів від орендної плати за землю з юридичних та фізичних осіб.

    Станом на 01 січня 2015 року податковий борг до місцевих бюджетів району склав 684,8 тис.грн., що на 397,9 тис.грн. більше, ніж на початок минулого року. Зростання заборгованості відбулося за рахунок податку по сплаті за землю та орендної плати за землю.

    На утримання 106 бюджетних установ та проведення заходів і програмних видатків із бюджету у 2014 році використано 150,3 млн.грн. (94,2%), в тому числі 141,4 млн.грн. із загального фонду бюджету (97,1%) і 8,9 млн.грн. із спеціального (63,5%).

    Кошти, що надійшли до зведеного бюджету району спрямовувались в першочерговому порядку на виплату заробітної плати з нарахуваннями та інші захищені та першочергові видатки.

    Не виконання видаткової частини спостерігається майже по всіх галузях: освіта виконана на 97,2% , охорона здоров’я - 99,4%, культура - 95,8%, фізична культура і спорт – 96,9%, державне управління - 94,9%, соціальний захист – 97,1%, житлово-комунальне господарство - 84,8%, інші послуги, пов’язані з економічною діяльністю - 87%, видатки не віднесені до основних груп - 46,7%.

    Основним проблемним бюджетним питанням протягом 2014 року була незабезпеченість заробітною платою працівників бюджетних установ та коштів на оплату за спожиті енергоносії.

    За рахунок оптимізації видатків, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів із державного бюджету, спрямування вільного залишку коштів, перевиконання доходної частини бюджету, дане питання було вирішено в повному обсязі.

    Начальник фінансового управління
    О.Ф. Ковальов

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання