Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Організація регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому учнів та працівників закладів освіти є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття загальної середньої освіти

    Акцентувала під час свого виступу на нараді у голови райдержадміністрації головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Н.М.Варченко, доповідаючи з питання про роботу щодо забезпечення стабільного підвезення учнів та вчителів до навчальних закладів, вирішення питань надійності та безпечної експлуатації транспорту.

    Керуючись статтею 14 Закону України «Про освіту» (зі змінами), статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту» (зі змінами) щодо забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому дітей дошкільного віку, учнів та працівників закладів і установ освіти району, підвищення освітнього рівня сільського населення, раціонального використання кадрового потенціалу педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, створення оптимальних умов для здобуття якісної середньої освіти в сільській місцевості в 2014/2015 навчальному році забезпечено стабільне підвезення учнів та вчителів до навчальних закладів.

    Станом на 01 квітня 2015 року автотранспортом відділу освіти до закладів освіти району та у зворотному напрямку здійснюється підвезення 535 учнів, що становить 100% від загальної потреби, та 55 педагогічних працівників. Всього для підвезення учнів до місця навчання та вчителів до місця роботи залучено 12 одиниць автотранспорту. Учні та вчителі підвозяться до 18 навчальних закладів, а саме: Богодухівської гімназії №1, Богодухівського колегіуму №2, Богодухівського ліцею №3, Гутянської, Братеницької, Полковомикитівської, Шарівської, Ульянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Горьківської, Максимівської, Петропавлівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Червононивського, Крисинського Кленівського, Івано-Шийчинського НВК.

    Організація перевезення учнів і працівників загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до затвердженої рішенням районної ради № 93-VI від 24 лютого 2012 року районну програму «Шкільний автобус» на 2011-2015 роки повинно здійснюється шляхом:

    - використання існуючих одиниць автотранспорту;

    - закупівлі автобусів за рахунок районного бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством, та наступної передачі їх районному відділу освіти та навчальним закладам;

    - залучення автотранспорту спеціалізованих підприємств і приватних підприємців.

    - укладення транспортних угод між відділом освіти, сільськими (селищними) радами, дошкільними навчальними закладами про співпрацю з метою підвезення дошкільного віку і працівників дошкільних закладів.

    Фінансування заходів Програми здійснювалося за рахунок районного бюджету та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

    При формування проекту районного бюджету на обсяги фінансування заходів Програми визначалися, виходячи з реальних можливостей бюджету.

    Координатором роботи щодо виконання заходів Програми та головним розпорядником коштів районного бюджету, що передбачаються на реалізацію вищезазначених заходів, є відділ освіти Богодухівської районної державної адміністрації.

    Керуючись у своїй роботі заходами районної програми, відділ освіти забезпечує наявний автотранспорт паливо–мастильними матеріалами. Проводиться поточні і капітальні ремонти наявного у відділі освіти і закладах освіти автотранспорту. Відповідно до вимог чинного законодавства проводиться страхування та технічні огляди автотранспортних засобів, страхування та медогляди водіїв.

    Так, у жовтні 2014 року проведено черговий технічний огляд та страхування транспорту на суму 7983 грн. Наступний технічний огляд та страхування автотранспорту буде проводитись у травні 2015 року, на що заплановано кошти з районного бюджету. Під час підготовки до нового 2014/2015 навчального року за кошти районного бюджету придбано запасних частин на суму 124648 грн., за спонсорські кошти – на суму 16584 грн. та проведено технічне обслуговування шкільних автобусів за кошти районного бюджету на суму – 45300 грн. Всі шкільні автобуси забезпечені демісезонними шинами (стан шин задовільний).

    У січні 2015 року були проведені відкриті торги на придбання паливно – мастильних матеріалів (до кінця 2015 року), заплановано придбання бензину та дизельного палива на суму 1000000 грн. та мастила моторного на суму 54000 грн. На даний час проблеми у придбанні паливно-мастильних матеріалів відсутні.

    Протягом цього навчального року за спонсорські кошти придбано пального на суму 41100 грн. для підвозу учнів та вчителів до Крисинського НВК, Червононивського НВК, Братеницької ЗОШ І-ІІІ ст., Шарівської ЗОШ І-ІІст., Гутянської ЗОШ І-ІІ ст., Полковомикитівської ЗОШ І-ІІІ ст., Богодухівського колегіуму №2, Ульяновської ЗОШ І-ІІІ ст., Кленівського НВК, Богодухівського ліцею №3.

    Районним бюджетом на 2015 рік передбачено на придбання запасних частин – 99900 грн., на придбання шин – 9200 грн., страхування автотранспорту – 23200 грн., діагностика стану транспортних засобів – 13900 грн.

    Маршрути руху шкільних автобусів затвердженні відповідно до чинного законодавства начальником відділу освіти, першим заступником Богодухівської районної державної адміністрації, начальником ВДАІ з обслуговування Богодухівського району ГУМВС України в Харківській області, начальником філії Богодухівський «Райавтодор» дочірнього підприємства «Харківоблавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні» дороги України.

    Працівниками господарчої групи відділу освіти регулярно здійснюються перевірки дотримання водіями встановлених маршрутів.

    Обов`язковий передрейсовий та післярейсовий технічний огляд автобусів здійснюється механіком відділу освіти щоденно. Також проводиться щоденний передрейсовий та післярейсовий медичний огляд.

    Перевезення учасників навчально-виховного процесу здійснюється з дотриманням режимів праці та відпочинку водіями, які мають стаж керування автобусом не менше 5 років.

    Відділом освіти райдержадміністрації на нарадах з керівниками навчальних закладів району регулярно розглядається питання перевезення дітей та необхідності обов’язкового дотримання вимог чинного законодавства.

    На виконання програми «Шкільний автобус» було придбано автобуси для Богодухівського ліцею №3, Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2012 році та Богодухівського колегіуму №2 у 2013 році. На жаль, нових автобусів більше не надходило.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання