Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про розслідування нещасних випадків

    Останні зміни в розслідуванні нещасних випадків на виробництві були внесені в 2011 році, коли було затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011р. №1232 «Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві». Але продовжують надходити запитання щодо розслідування нещасних випадків, що сталися з працівником під час слідування на роботу чи з роботи. З цього приводу хочеться ще раз нагадати про деякі положення «Порядку розслідування».

    В чинному «Порядку розслідування» №1232 в п.5 сказано: «Розслідування та облік нещасних випадків, що сталися з працівниками під час прямування на роботу чи з роботи пішки, на громадському, власному або іншому транспортному засобі, що не належить підприємству і не використовується в інтересах підприємства, проводяться згідно з порядком розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру». «Порядок розслідування та облік нещасних випадків невиробничого характеру» був введений в дію постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 року №270.

    В ст.9 Закону України «Про охорону праці» сказано, що: «Відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або у разі смерті працівника, здійснюється Фондом соціального страхування від нещасних випадків відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності". Згідно цього закону Фонд соціального страхування від нещасних випадків під час призначення страхових виплат користується лише положеннями постанови №1232.

    Виходячи з вище викладеного хочеться ще раз пояснити всім працівникам та роботодавцям, що якщо нещасний випадок сталися з працівниками під час прямування на роботу чи з роботи пішки, на громадському, власному або іншому транспортному засобі, що не належить підприємству і не використовується в інтересах підприємства, проводяться згідно з порядком розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру (Постанова №270) и Фонд соціального страхування від нещасних випадків не буде здійснювати страхові виплати таким потерпілим.

    Також хочеться зауважити, що в «Порядку розслідування» №1232 в п.16 надається перелік обставин, за яких нещасні випадки не визнаються такими, що пов’язані з виробництвом, тобто на такі випадки не буде складатися Акт за формою Н-1.

    За отриманням консультацій з приводу розслідування нещасних випадків повязаних з виробництвом чи інших питань з охорони праці, можна звернутися до страхового експерта з охорони праці ВВД ФСНВУ в Богодухівському районі Павленка Олександра Миколайовича за телефоном: (05758) 3-32-86.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання