Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Газу в школі - бути!

    Обуренню голови районної державної адміністрації не було меж, коли він дізнався, що вже чотири роки, як до Хрущовомикитівської школи підведено газ, але навчальний заклад і досі опалюється дровами і вугіллям. Виявляється, через певні «паперові» питання, які давно вже можна було вирішити на місцевому і районному рівнях, колектив школи вимушений вчитися і працювати не в досить комфортних умовах. Особливо це стосується їдальні і майстерні, приміщення яких знаходяться відокремлено від школи і не опалюється.

    Черговий виїзд голови Богодухівської райдержадміністрації В.М.Бєлого, цього разу до Хрущовомикитівської сільської ради, разом з представниками районних служб з питання вирішення основних проблем життєзабезпечення територіальної громади, вкотре підтвердив, що проблем у селі вистачає.

    - Я не хочу обіцяти вам «золоті гори, - зокрема, зазначив на зустрічі з громадою Володимир Миколайович. - Передусім, хочу познайомитися з жителями села і дізнатися про ваші проблеми, які, сподіваюсь, будемо спільно поступово вирішувати. І на рівні сільської ради, і з допомогою районної влади, і на вищому рівні.

    Багато питань виникло в очільника району до сільського голови: чому досі не вирішено питання з газифікацією школи; чому будували газову котельню до розваленого клубу і чому він в такому стані; чому АСМ, до якої підведено газ, не опалюється; чому дитячий садок майже зруйнований, чому в селі немає вуличного освітлення… Сільський голова О.М.Байбак, який очолює громаду не один рік, пояснив ситуацію, передусім, низкою юридичних і фінансових проблем, які не під силу вирішити самотужки.

    Самі жителі громади, яких, до речі, у сільській раді зібралося досить чимало, поділилися з головою райдержадміністрації своїми наболілими проблемами: збої в електропостачанні, відсутність у селі звалища твердих побутових відходів, десятиденна відсутність води у школі, необхідність відкриття дитячого садка… Досить напруженими для сільчан, за їхніми словами, є земельні питання, зокрема, стосовно відсутності «на руках» договорів оренди землі з ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» та невиконання своїх зобов’язань структурами «Шебелинкагазвидобування», які розгорнули на території ради свою промислову розробку. Адже і ті, і інші мають компенсувати матеріально і раді, і жителям збиток від своєї діяльності. На низку питань громади дали відповідь керівники відповідних структурних підрозділів і служб.

    Перший заступник голови РДА О.І.Кириченко, аналізуючи виконання сільського бюджету, зауважив, що для його поповнення є резерви: поновлення грошової оцінки земель з урахуванням індексації, що дало б можливість поповнити бюджет ради приблизно на 60 тис. грн. Серед резервів назвав і заключення договорів з орендарями ставків. Адже з чотирьох сільських водоймищ договір укладено лише з одним, інші три ставки використовуються, документи у стадії розробки, але сільський бюджет не поповнюється. Те ж стосується і об’єктів соціальної сфери, які й досі не на балансі сільської ради. Вирішення цього питання могло б дати можливість розв’язання низки проблем громади. Але для цього потрібна, в першу чергу, активність сільського голови і місцевих депутатів.

    Підсумовуючи зустріч з громадою, голова райдержадміністрації чітко визначив завдання, які стоять перед владою. Найближча перспектива, на його думку, в тому, щоб уже 1 березня у Хрущовомикитівській школі запалав «голубий вогник». Серед першочергових питань, які треба вирішити, В.М. Бєлий назвав вирішення проблем з водою у школі, освітленням сільських вулиць, організованим вивезенням твердих побутових відходів з населеного пункту, розгляд питання стосовно можливого переобладнання приміщень під дитячий садок, вирішення питання стосовно подальшої діяльності бібліотеки. Не менш важливими є питання землі і власності. А щодо зруйнованого клубу - то буде створено спеціальну комісію, яка зробить висновки, чому клуб в такому стані, де поділося все обладнання і що далі робити з приміщенням. Відповідні правоохоронні органи мають дати оцінку цій ситуації», - зауважив голова райдержадміністрації.

    Одразу по закінченні зустрічі з громадою В.М.Бєлий відвідав хрущовомикитівські: школу, клуб, дитячий садок, АСМ, бібліотеку, вивчив проблему водонапірної башти, яка обслуговує навчальний заклад.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання