Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Галілей З.М.

    В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, є добрими покровителями цього свята.

    Напередодні Дня усиновлення 25 вересня відбулася «пряма лінія» з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації З.М.Галілей на тему «Порядок усиновлення дитини», під час якої до редакції газети «Маяк» надійшли питання:

    Який порядок усиновлення дитини?

    Заява (від подружжя приймається спільна заява, підписана обома подружжями);

    довідка про доходи за останні шість місяців або копію декларації про доходи, засвідчену в установленому порядку;

    документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

    копія свідоцтва про шлюб (для осіб, які перебувають у шлюбі);

    копію паспорта;

    висновок про стан здоров'я заявника,

    довідка від нарколога та психіатра для осіб, які проживають разом із заявниками;

    довідку про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видану органами внутрішніх справ за місцем проживання заявника;

    Після подання повного пакету документів, спеціалісти служби у справах дітей обстежують умови проживання, складають акт, готують відповідний висновок; Вам може бути відмовлено, у разі, якщо подані документи не відповідають вимогам чинного законодавства, заявники (один з них) не можуть бути усиновлювачами відповідно до статті 212 Сімейного кодексу України, житлове приміщення заявників перебуває в незадовільному санітарно-гігієнічному стані; або неможливо влаштувати місце для занять і окреме спальне місце для дитини; під час обстеження житлово-побутових умов заявників та бесіди з ними або при вивченні їх документів виявлені обставини чи умови, які можуть мати негативні наслідки для виховання і розвитку дитини.

    У подальшому Ви будете ознайомлені з банком даних дітей, які перебувають на обліку з усиновлення та Вам буде видане направлення на знайомство з дитиною, яке дійсне протягом 10 робочих днів, у разі, якщо Вам сподобалась дитина та Ви бажаєте її усиновити звертаєтесь до суду з заявою про усиновлення.

    Чи є в районі діти, яких можна усиновити?

    Так, на обліку перебуває 27 дітей, які підлягають усиновленню.

    Батьківство - це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди.

    Якщо Ви не байдужі до сирітської долі, та маєте бажання усиновити дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування Вам необхідно звернутись до служби у справах дітей районної державної адміністрації (вул. Міліцейська, буд. 2; тел. 3-41-42) з необхідним пакетом документів для кандидатів в усиновлювачі.

    Щиро вітаю і пишаюся родинами, які усиновили дитину - сироту. Вірю, що батьки і діти, яких звела доля, будуть щасливими.

    Доброта і любов ― головне, в чому відчувають потребу діти ― наша надія і наше майбутнє. Тож нехай кожна дитина має родину, в якій зможе бути щасливою!

    З днем усиновлення!

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання