Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Богодухівська служба зайнятості разом з норвезькою радою у справах біженців провела захід для переселенців

    З метою проведення інформаційної роботи для внутрішньо переміщених осіб щодо актуальних для цієї категорії громадян правових аспектів та в рамках проведення Декади зайнятості для внутрішньо переміщених осіб 06 жовтня фахівці Богодухівського районного центру зайнятості спільно із представниками Норвезької ради у справах біженців (NRC) провели профінформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб.

    На заході, який проходив в актовій залі районної державної адміністрації, були присутні перший заступник голови районної державної адміністрації В. Зирянова, директор районного центру зайнятості Н. Лещенко, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н. Жижирій, ведучі юристи Норвезької ради у справах біженців Н.Кулешов та В. Борисенко.

    Представники Норвезької ради у справах біженців ознайомили зі спектром своїх послуг, зупинилися на питаннях, які пов’язані із зверненням громадян до різних соціальних служб, а також розповіли про надання інформаційно-консультативної та правової підтримки для ВПО, ознайомили з громадськими та волонтерськими організаціями, які допомагають переселенцям, показали покрокову інструкцію з подання заявки на перепустку через сайт СБУ.

    Заступник начальника відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості О.Філіпова розповіла учасникам заходу про комплекс послуг державної служби зайнятості для підвищення конкурентоспроможності на місцевому ринку праці. Кожен безробітний, звернувшись до служби зайнятості, може отримати індивідуальні профконсультаційні послуги, має можливість безкоштовно пройти професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації. Також пояснила, як започаткувати підприємницьку діяльність та отримати ваучер на навчання, розповіла про громадські та тимчасові роботи на підприємствах та їх оплату, можливість доступу до сайтів, що містять інформацію про роботу та послуги служби зайнятості та інші послуги, передбачені для переселенців, а саме: з постановою Кабінету Міністрів України від 08 вересня 2015 року № 696 Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

    За результатами обговорення даних питань фахівці служби зайнятості та представники Норвезької ради запропонували переселенцям індивідуальне консультування з юридичних питань та правову допомогу.

    Усі присутні отримали візитки з телефонами та адресою центру правової допомоги Норвезької ради у справах біженців, де, у разі необхідності, зможуть отримати інформацію, консультації та правову допомогу абсолютно безкоштовно.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання