Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Призов громадян на строкову військову службу

    Призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Крім того, на військову службу здійснюється призов осіб офіцерського складу, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче від бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу. Призов на строкову військову службу відбудеться після підписання відповідного Указу Президентом України.

    В той же час продовжується набір громадян на військову службу за контрактом.

    Незважаючи на важкі економічні умови, вперше в історії нашої держави грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом з 1 січня 2016 року стало більше середньої плати в цілому по Україні.

    Той юнак, який підписав перший контракт, буде отримувати 7000 гривень, командир відділення – 8 тис. гривень, командир взводу – 9 тис. гривень. Це практично удвічі більше того грошового забезпечення, яке було до Нового року.

    Зупинюсь на деяких перевагах військової служби за контрактом.

    По-перше, військовослужбовцям за контрактом надається право вступу до вищих навчальних закладів для здобуття офіцерського звання.

    По-друге, надається щорічна одноразова матеріальна допомога у розмірі посадового та окладу за військове звання, щорічна грошова винагорода за зразкове виконання службових обов’язків у розмірі 2-х посадових окладів та 2-х окладів за військове звання, допомога на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення, при переїзді до нового місця служби у розмірі 100% місячного забезпечення та 50% на кожного члена сім’ї.

    По-третє, всі військовослужбовці забезпечуються речовим майном на період служби за контрактом безкоштовно. Держава гарантує безкоштовне медичне обслуговування, пільговий відпочинок у санаторіях Міністерства оборони України, забезпечення житлом, соціальний і правовий захист членів сімей військовослужбовців згідно чинного законодавства.

    За більш детальною інформацією просимо звертатися до Богодухівського ОМВК, вул. Пушкіна, 34 тел. 3-20-05.

    Завідувач сектора оборонної, мобілізаційної
    та режимно-секретної роботи апарату
    районної державної адміністрації
    В.О.Масюк

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання