Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності

    На виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 21.10.2011 №244 затверджено Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (далі - Порядок).

    Тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності (далі - ТС) - одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

    Замовник, який має намір встановити окрему ТС, звертається до відповідного виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради із відповідною заявою про можливість розміщення ТС.

    До заяви додаються:

    • графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником (замовник - суб’єкт господарювання, який має намір розмістити ТС) у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 кресленнями контурів ТС з прив’язкою до місцевості;
    • реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація).

    Цей перелік документів є вичерпним.

    Строк розгляду заяви становить п’ятнадцять робочих днів, впродовж яких за зверненням виконавчого комітету відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації визначає відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та протягом трьох робочих днів з дня такого визначення письмово повідомляє замовника про можливість або надає аргументовану відмову щодо реалізації намірів розміщення ТС.

    Розміщення ТС здійснюється на підставі паспорта прив’язки, для оформлення якого замовник звертається до відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства із додатковою заявою щодо оформлення паспорта прив’язки ТС, до якої додає:

    • схему розміщення ТС (додаток 1 до Порядку), в якій зазначається площа земельної ділянки згідно з документами на землекористування;
    • ескізи фасадів ТС у кольорі М 1:50 (для стаціонарних ТС - споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей і по зовнішньому контуру площу до 30 кв. м), які виготовляє суб’єкт господарювання, що має ліцензію на виконання проектних робіт, або архітектор, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат (додаток 1 до Порядку);
    • схему благоустрою прилеглої території, складену замовником або суб’єктом підприємницької діяльності, який має відповідну ліцензію, архітектором, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат, відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів України»;
    • технічні умови щодо інженерного забезпечення (за наявності), отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж.

    Зазначені документи замовником отримуються самостійно.

    Паспорт прив’язки ТС оформлюється відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації (далі - відділ) протягом десяти робочих днів з дня подання зазначеної заяви.

    Паспорт прив’язки видається на безоплатній основі.

    Строк дії паспорта прив’язки визначається відділом відповідно до генерального плану, плану зонування та детального плану територій та з урахуванням строків реалізації їх положень.

    Продовження строку дії паспорта прив’язки здійснюється відділом за заявою замовника, шляхом зазначення нової дати, підпису та печатки у паспорті прив’язки.

    Відхилення від паспорта прив’язки не допускається; відновлення благоустрою замовником є обов’язковим.

    Після розміщення ТС замовник подає до виконавчого комітету відповідної сільської, селищної, міської ради та до райдержадміністрації письмову заяву за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку, у якій зазначає, що він виконав вимоги паспорта прив’язки.

    Дія паспорта прив’язки ТС анулюється при недотриманні вимог паспорта прив’язки при її встановленні та при невстановлені ТС протягом 6 місяців з дати отримання паспорта прив’язки.


    Головний спеціаліст відділу містобудування,
    архітектури та житлово-комунального
    господарства райдержадміністрації
    Т.М.Масалітіна

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання