Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Шановні земляки!

    Вітаю вас із 25-ю річницею нашої держави!

    День Незалежності України для всіх нас – не просто офіційна дата, не лише червоні цифри в календарі. Це дійсно головне свято року, адже за останній час ми справді відчули цінність Незалежності.

    25 років тому самостійність далась нам легко, ми отримали дарунок долі, сутність якого не змогли оцінити одразу повною мірою. Але за останні кілька років ми дійсно зрозуміли, що маємо і чого не можемо втратити ні за яких обставин. Ми навчилися боротися й перемагати. Навчилися не покорятися нікому і гордо нести жовто-блакитні прапори так, як це робили наші предки. Ми стали справжньою нацією – європейською, патріотичною, гордою та натхненною.

    Ми дійсно відчули єдність – від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі. Єдність світогляду, ідей та прагнень. І ця єдність і готовність разом іти до своєї мрії – це найголовніший наш здобуток.

    Так, нове життя в новій країні не дається легко. Нам, як і поколінням наших предків, довелося зіткнутися із зовнішньою агресією, із неготовністю сусідів розуміти та поважати наш вибір. Більше, ніж через 20 років після проголошення Незалежності, нам довелося почати все майже з початку. Реформувати кожну сферу життя, боротися з корупцією, будувати нову державу. На корінні перетворення потрібні роки, але в нас не має великого запасу часу. Мусимо згуртуватися, працювати сьогодні і зараз, підтримувати одне одного та разом іти до спільної мети – нової, сильної та вільної України.

    Ми вже багато зробили – зміцнили армію, докорінно змінили поліцію. За ініціативи Президента України Петра Порошенка в країні розпочато судову реформу, яка має на меті повністю перетворити судову гілку влади та змусити суди нарешті виконувати свої конституційні функції – стояти на боці закону та справедливості. У країні триває процес децентралізації, і її результати вже відчули громади нашої області, що другий рік поспіль отримують значно більші кошти на свій розвиток. Ми змогли запобігти економічній катастрофі. Знайшли партнерів по всьому світу.

    У країні відбуваються корінні перетворення, і Харківщина – на їх вістрі. Ми чітко розуміємо, що стабільність країни базується на нашій області. А це значить, що потрібно працювати самовіддано, не гаючи часу, відчуваючи відповідальність. І результат нашої спільної праці вже очевидний для всієї країни.

    Два роки тому нам говорили, що Харків не вистоїть, ми доказали, що це не так. Нам говорили, що Харків розірвуть політичні баталії, але сьогодні Харківська обласна рада прийняла всі програми, що стосуються безпеки та спокою на території області, абсолютною більшістю голосів, без жодного голосу проти. Нам говорили, що Харківщина не витримає і регіональна економіка обвалиться, але Харківська область за результатами 2015 року займає перше місце за економічним розвитком серед усіх областей України. Нам говорили, що промисловість зовсім помре, але сьогодні вперше за останні 5 років Харківщина має зріст промислового виробництва. Нам говорили, що через війну не прийдуть жодні інвестиції, але сьогодні Харківська область за темпом росту іноземних інвестицій на першому місці в країні. Нам говорили, що нас кинуть міжнародні партнери, але зараз Харківська область – єдиний регіон у країні, що має прямий договір про співробітництво з урядом США, у нас працює Консультативна місія Європейського Союзу з безпеки. Нас ніхто не покине, адже ми разом, адже ми не розриваємо регіон і не розриваємо країну. Навпаки – ми об’єднуємо.

    У цей день хочу привітати всіх із тим, чого нам уже вдалося досягти, і побажати не зупинятися ні на хвилину: працювати, будувати і розвивати Україну. Переконаний, що справжні патріоти - це, в першу чергу, люди, які щоденною працею створюють сьогодення та майбутнє своєї країни. Зі святом, дорогі земляки! Добра вам, щастя і мирного неба над головою!
    Слава Україні!

    Голова Харківської обласної державної адміністрації
    Ігор Райнін

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання