Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відчуваю гордість, що Україна має таких синів. Президент – на зустрічі з танкістами

    Петро Порошенко наголосив, що йому, як Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України, дуже приємно особисто вітати славетних захисників України, які перебувають на передньому краї боротьби з ворогом. Він підкреслив, що Збройні сили України героїчно і стійко виконують завдання антитерористичної операції, утримуючи визначені рубежі та зриваючи загарбницькі плани країни-агресора.
        Глава держави зазначив, український народ платить високу ціну за свою незалежність. Лише протягом цього року від ворожих обстрілів загинуло 69 військовослужбовців Збройних сил і понад 420 було поранено, а всього за час проведення антитерористичної операції Україна втратила 2652 воїни з усіх силових відомств - Збройних сил, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонників, Національної поліції та інших.
        Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, яку розв’язав російський агресор.
        Глава держави підкреслив, що танкові частини Збройних сил України відродилися у запеклих боях і є сьогодні головною ударною силою Сухопутних військ.
        «Це і наші танкові бригади, і танкові підрозділи у моторизованих бригадах, коли вперше була розповсюджена практика танкових підрозділів в аеромобільних бригадах, яка повністю себе виправдала. На сьогодні кожен український військовий, який боронить українську державу, чітко знає, що коли поруч з ним знаходяться танкісти – перемога забезпечена», - сказав Петро Порошенко.
        «Це – потужний «вогневий кулак», який у разі загострення ситуації спроможний і зупинити наступальні дії агресора, і пробити його найскладнішу оборону», - переконаний Президент.
        «Ваша сила - не лише в міцній броні та могутній зброї, яку ми щойно побачили на стрільбах і навчаннях. Ваша сила – у рішучості, сміливості, безстрашності. Вона – у готовності віддати життя за Україну», - звернувся до танкістів Глава держави на Луганщині.
        Петро Порошенко зазначив, що сьогодні, відповідно до Мінських домовленостей, крупнокаліберна артилерія, танки, важке озброєння відведено з передових позицій.
        Водночас він наголосив, що усі танкові частини та підрозділи знаходяться у повній бойовій готовності і за потреби у найкоротший час повернуться до визначених місць для зміцнення українських оборонних рубежів. Глава держави додав, що не винятком є 17-а танкова частина, що має свій героїчний літопис, бойову майстерність та традиції, а особовий склад бригади набув високих професійних якостей, змужнів та став вагомим стримуючим фактором для наступальних планів російсько-терористичних загарбників.
        Президент віддав танкістам наказ постійно вдосконалювати бойову майстерність, знання, посилювати пильність, а у разі загострення обстановки – не вагаючись, виконати визначені бойові завдання.
        «Спостерігаючи за вашими маневрами, вкотре переконався, що ви, бійці-танкісти, не марнуєте часу. Наші воїни вчаться займати позиції, відбивати нищівним вогнем атаки ворога, надійно прикривати і підтримувати піхоту та один одного», - зазначив Петро Порошенко, додавши, що лише активним тренуванням у нестандартній та наближеній до бойової обстановці можна довести свої дії до професійного автоматизму.
        Президент нагадав, що доручив міністру оборони і начальнику Генерального штабу подбати про грошове забезпечення: вже з 1 квітня військовослужбовці, які перебувають на передовій, будуть отримувати доплату до грошового забезпечення в розмірі 7,5 тис. грн, доплата захисникам, які перебувають на другій лінії оборони, становитиме до 3,5 тис. грн. Крім того, доручено забезпечити покращення розміщення військовослужбовців в місцях постійної дислокації.
        «Вдивляючись у ваші обличчя, відчуваю несказанну гордість, що Україна має таких синів – мужніх, самовідданих країні та народові. Як справжні сини своєї Вітчизни, ви стали на її захист», - наголосив Президент та подякував воїнам від імені українського народу.
        Глава держави висловив переконання, що спільними зусиллями з дипломатами в країну буде повернуто мир та спокій, а також українській суверенітет - на окуповані території.
        Президенту було продемонстровано проведення тактичних занять з вогневої підготовки та відпрацювання нормативів особливим складом танкової бригади. Він також ознайомився з ходом виконання заходів бойової підготовки танкових підрозділів і стрільбою.
        Верховний Головнокомандувач також прийняв доповідь про оперативну обстановку в районі АТО.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання