Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Мешканці Харківщини можуть у повному обсязі скористатися програмою «Доступні ліки». Юлія Світлична

    13 квітня голова ХОДА взяла участь у всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій запровадженню в регіонах урядової програми «Доступні ліки».

    Засідання пройшло під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

    Юлія Світлична повідомила, що в Харківській області за програмою виписано 23 тисячі рецептів, за половиною з них пацієнти вже отримали ліки.

    «Ми працюємо відповідно до поставлених урядом завдань. Щодо розподілення коштів - вони вже доведені до нижчого рівня. У реалізації програми задіяно 64 медичні установи. Укладені договори майже з 200 аптечними закладами, наразі розширюємо мережу реалізації медпрепаратів», - розповіла керівник облдержадміністрації.

    Вона підкреслила, що коштів, які виділені урядом на забезпечення програми в Харківській області, достатньо.

    «Тому кожний - на своєму місці: від лікарів до представників місцевої влади та самоврядування - має максимально долучитися до реалізації програми, щоб люди могли у повному обсязі використовувати цю послугу, - наголосила Юлія Світлична. - Державою розроблений механізм, який передбачає адресний підхід до розподілу ліків. Пацієнт приходить до лікаря, йому виписують рецепт на конкретний препарат і він обмінює його на ліки в аптеці. Механізм - новий, тому ми маємо зосередити максимум зусиль на його реалізації».

    Говорячи про головні завдання щодо впровадження програми, голова ХОДА наголосила на важливості інформування населення.

    «Залучаємо до цієї роботи засоби масової інформації, установи соціальної сфери, органи місцевої влади та самоврядування. Розміщуємо інформацію в мережах аптек та інформуємо людей через медичних працівників. У ХОДА створено спеціальну телефонну «гарячу лінію», - повідомила керівник області.

    Вона також зауважила, що буде проведено роботу з представниками аптечних мереж, які беруть участь у реалізації програми.

    «Необхідні ліки мають бути у наявності на аптечних складах. Жодних виправдань щодо затримок поставок не може бути», - підкреслила голова ХОДА.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання