Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про організацію виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 23 вересня 2013 року №611 «Про затвердження Методики моніторингу створення нових робочих місць» та стан зайнятості населення в районі»

    За останніми даними моніторингу створення нових робочих місць, проведеного відповідно до Методики моніторингу створення нових робочих місць (затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 23 вересня 2013 року № 611) у І кварталі 2017 року в районі створено 40 робочих місць для фізичних осіб-підприємців.
        Протягом січня-березня 2017 року на обліку в службі зайнятості району перебувало 1077 безробітних осіб.
        За допомогою служби зайнятості працевлаштовано 420 безробітних громадян, що дало змогу перевиконати завдання Програми зайнятості на 64,7%. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» з 01 січня 2013 року запроваджено механізм компенсаційних виплат, пов’язаних з витратами зі сплати єдиного соціального внеску для роботодавців. Протягом звітного періоду в районі працевлаштовані 32 безробітних на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного внеску роботодавцям, що майже втричі більше завдання Програми зайнятості.
        До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 204 безробітних громадян, що дозволило тимчасово забезпечити зайнятістю безробітних на 23,6% більше запланованого.
        Таким чином, до активних форм зайнятості з початку 2017 року залучено 820 безробітний (заплановано – 616 безробітних), з них 420 осіб працевлаштовано, 196 осіб пройшли професійне навчання та 204 осіб приймало участь у громадських роботах, отже, програму зайнятості населення виконано на 133,1%.
        Згідно з нововведеннями в законодавстві особи, яким виповнилось 45 років, але вони ще не досягли пенсійного віку, мають страховий стаж не менше 15 років та професійно-технічну або вищу освіту, мають право на одноразове отримання ваучера для підвищення своєї конкурентоспроможності на ринку праці. За період січень-березень 2017 року такі ваучери отримали 3 чоловіка.
        У рамках проведення пілотного проекту відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2015 року № 1154 «Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб» прийнято 3 заяви від непрацюючих працездатних членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, внутрішньо переміщених осіб про участь у Пілотному проекті.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання