Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виступи в ЗМІ

    Відомості про виконання бюджету Богодухівського району за 2018 рік

    За 2018 рік зведений бюджет Богодухівського району по доходах виконаний на 103,8% до затверджених показників, при плані доходів 530,1 млн. грн., фактично надійшло 550,2 млн. грн. При цьому загальний фонд виконаний на 103,6%, спеціальний фонд – 104,5%, бюджет розвитку – 119,6%.

    Детальніше...

     

    Реалізація на території району Закону України «Про Державний реєстр виборців» у 2018 році

       

    За підсумками роботи відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації (далі - відділ) проаналізовано стан виконання на території району Закону України «Про Державний реєстр виборців»,Закону України «Про місцеві вибори».Слід зазначити, що робота відділу була направлена на проведення щомісячного поновлення персональних даних виборців, візуальних перевірок повноти та коректності даних, а також на проведення заходів для досягнення максимальної достовірності, повноти, цілісності бази даних Державного реєстру виборців району.

    Для перевірки повноти та коректності персональних даних, внесених до Реєстру та аналізу співставлення розбіжностей у персональних даних виборців згідно з даними у вхідних відомостях відділом ведення Державного реєстру виборців постійно здійснювалася перевірка персональних даних виборців шляхом надсилання запитів до суб’єктів надання відомостей. З початку 2018 року до суб’єктів надання відомостей було направлено180запитів щодо 982виборця ( РС ГУДМС — 22 запити на 456виборців,  КНП ЦПМСД — 1 запит на 1 виборця, суд — 1 запит на 4 виборця, органи реєстрації — 156 запитів на 521 виброця). Постійно проводиться робота з виявлення кратних включень, перевірки та виправлення некоректних записів реєстру. Фактична кількість опрацьованих записів за 2018 рік склала 4964 змін. За звітний період знищено  706 записів.

    Протягомберезня 2018 року:

    - передано голові Сазоно-Баланівської сільської виборчої комісії відомості про кількість виборців, включених до попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці №630156;

    - виготовлено та передано представникам ДВК іменні запрошення, попередні та уточнені списки виборців для проведення проміжних виборів депутата 11 округу Сазоно-Баланівської сільської ради  25 березня 2018 року;

    - отримано від ДВК відомості про внесення змін та уточнень до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці №630156. Від звичайної виборчої дільниці надійшла 1 відомість; зміни відсутні;

    - отримано від ТВК та передано до ЦВК (за допомогою програмного засобу «Автоматизований контроль повідомлень ТВК») повідомлення про результати виборів депутата Сазоно-Баланівської сільської ради.

    25 квітня 2018 року на засіданні колегії Богодухівської районної державної адміністрації начальником відділу висвітлилося питання виконання відділом ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації статті 22 «Порядок періодичного поновлення персональних даних Реєстру» Закону України «Про Державний реєстр виборців».

    Відповідно до поданих відомостей про найменування нових та перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків тощо), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків, які надійшли від місцевих рад району за 2018 року, до Реєстру внесено 97 змін в нумерації будинків. У грудні 2018 року підготовлено та направлено 1 подання  до Центральної виборчої комісії щодо внесених змін до звичайних виборчих дільниць, утворених на постійній основі, а саме 4 зміни адрес приміщень для голосування та засідань дільних виборчих комісій            №№ 630136, 630142, 630147, 630150.

    Протягом звітного періоду до відділу ведення Державного реєстру виборців звернулося 64 виборця. За результатами звернень до бази даних Реєстру  внесено та опрацьовано 15 заяв (включення — 1 шт., зміна виборчої адреси — 5 шт., зміна ідентифікаційних персональних даних — 9 шт.). Також  надано відповідь на 29 звернень (23 шт. — запити про вміст персональних даних, внесених до Реєстру, 6 шт. — електронний кабінет виборця).

    За звітний період підготовлено та висвітлено на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації 12 інформаційних та 12 статистичних повідомлень щодо діяльності відділу.

    Отже, зазначені вище факти свідчать про те, що відділом  постійно здійснюється робота щодо актуалізації повноти та цілісності бази даних Реєстру відповідно до вимог чинного законодавства України.

            Хочу нагадати нашим землякам, що кожен виборець може звернутися особисто, або через уповноважену ним особу до відділу ведення Державного реєстру виборців, який знаходиться за адресою: м.Богодухів, пл.Свято-Духівська, 2, каб.18 (приміщення районної державної адміністрації, 2-й поверх), контактні телефони: 3-46-75, 3-08-63.

      При зверненні до відділу Державного реєстру виборців необхідно мати при собі документ, що підтверджує особу та громадянство виборця - паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.»

     

     

    Начальник відділу ведення Державного

     реєстру віборців апарату районної державної адміністрації

    А. КОСТЕНКО


     

    Про основні положення Закону України від 10.07.18 року № 2498-VIII

       

    Про основні положення Закону України від 10.07.18 року № 2498-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні"
     

     

    01 січня 2019 року набрав  чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

          Законом внесно зміни до Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій»,  «Про порядок виділення в натурі земельних часток (паїв), «Про оренду землі», Лісового кодексу України.

           Зазначеним Законом України розширено повноваження органів місцевого самоврядування і врегульовано:

    - передачу земель колективної власності ліквідованих колективних сільськогосподарських підприємств до комунальної власності;

    - можливість завершення допаювання до 2025 року сільськогосподарських угідь з обов’язковою передачею несільськогосподарських угідь у комунальну власність;

    - можливість місцевих рад звертатись до суду із заявою про передачу земель до комунальної власності в порядку визнання майна безхазяйним. Це стосується як сільськогосподарських, так і несільськогосподарських угідь, якщо до 2025 року такі рішення колишніми членами колективних сільськогосподарських підприємств не будуть прийняті.

    - порядок використання нерозподілених та невитребуваних земельних ділянок та часток (паїв).
           Законом також віднесено лісосмуги до земель сільськогосподарського призначення і врегульовано їх передачу в оренду.  Громада може створити комунальне підприємство і закріпити лісосмуги у постійне користування. Це дозволить зберегти їх від знищення.

                   

     

     

    Завідувач юридичного сектору

     апарату районної державної адміністрації

    Н. МАКАРЕНКО


     

    Наставництво: як одна людина може змінити життя дитини-сироти

       

    Кожна дитина потребує підтримки та допомоги зі сторони рідних, але не кожна з тих чи інших причин  має змогу її отримати.  Ця інформація адресована людям, небайдужим до дітей, які волею долі залишилися без опіки своїх батьків та близьких і виховуються в державних установах, та покликана познайомити кожного з наставництвом, як формою взаємодії з дитиною.

    Наставництво– це добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі цілодобового перебування, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя. Наставником може стати повнолітня дієздатна особа, яка виявить бажання стати старшим другом та порадником дитині з інтернату на період 1-2 роки.  Наставник мотивує дитину до розвитку та є джерелом емоційної підтримки, допомагає зрозуміти здібності і зорієнтувати в професії, будувати плани та слідувати поставленим цілям, спілкується щотижня з вихованцем, готує до самостійного життя шляхом розвитку у дитини навичок і вмінь.

              Щоб стати наставником, Вам не знадобиться ніяких особливих навичок. Треба лише вміти слухати, мати бажання піклуватися та передавати власний досвід і знання. Проте, слід зазначити, що наставництво передбачає проходження кандидатами навчання за спеціальною програмою.

    Богодухівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує до співпраці усіх небайдужих, хто готовий поділитися сімейним теплом з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Про більш детальну інформацію про наставництво та сімейні форми виховання Ви зможете дізнатися, звернувшись до нас за адресою:                   м. Богодухів,  вул. Молодіжна, 2, кімната №7 (колишня будівля відділення терапії ЦРЛ) тел. 3-45-65.

     

     

    Директор Богодухівського районного центру

     соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

    Н.Є. Чуйко


     

    Про стан завершення сільськогосподарських робіт в господарствах району

       

    Сільськогосподарські товаровиробники при очікуваному валовому зборі ранніх зернових культур 73,7тис.тонн зібрали 74,6тис.тонн та отримали урожайність 36,1ц/га при запланованій 35,6ц/га.

    Крім того, зібрано гречки 180 тонн при урожайності 11,0ц/гата проса            435 тонн при урожайності 24,2 ц/га.

    Завершується збирання пізніх культур, обмолочено сої із площі                      7,0 тис. га, намолочено 9110 тонн при урожайності 13,0 ц/га, соняшнику – 15190 га (96%), намолочено 36456 тонни при урожайності 24,0 ц/га,               кукурудзи – 6603 га (93%), намолочено 32420 тонн при урожайності 49,1 ц/га, викопано 111 га цукрових буряків (22% до плану), накопано 3420 тонн при урожайності 308,1 ц/га.

    Посіяно озимих зернових культур на площі 15,8тис. га, що становить 91% до запланованої площі. Наплощіозимих 850 га отримано сходи, Крім того, посіяно 1,1тис.га озимого ріпаку, його сходи перебувають у задовільному стані.

    Проведено підготовку зябу під урожай 2015 року на площі 33,0 тис. га (73%  до плану).

    Для виробництва тваринницької продукції заготовлено 1145 тонн сіна (71% до плану), сінажу – 1410 тони (71%), силосу – 9450 тонн (118%),                2364 тонн концентрованих кормів (93%).

    Для проведення весняно-польових робіт у 2019 році сільськогосподарські підприємства засипали 377 тонн репродукційного насіння ярих зерновихкультур (101% до потреби) та планують придбати 57 тонн елітного, що забезпечить при необхідності потребу у пересіві ярими культурами площ, зайнятих посівами озимих культур, що не перезимували.

    Сільськогосподарськими товаровиробниками продовжується закупівля мінеральних добрив для внесення їх під урожай наступного року. На осінній період придбано 3843 тонни мінеральних добрив, з яких внесено під посів озимих культур 1148 тонн, під зяблевий обробіток грунту – 1672 тонн.

    За 2018 рік господарствами району всього внесено мінеральних добрив під сільськогосподарські культури 5,4 тис.тонн (у перерахунку на діючу речовину становить 114 кг д.р. на гектар, що на 6 кг більше в порівнянні з минулим роком).

    Аналіз стану справ за минулі ІІІ квартали надає можливість планувати, що завершення цього року у виробництві продукції рослинництва матиме позитивні результати.

     

    Начальник відділу

    агропромислового розвитку

    райдержадміністрації                                             С. ЛОБУНСЬКИЙ


     
    Більше статтей...

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання