Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виступи в ЗМІ

    Призов громадян на строкову військову службу

    Призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Крім того, на військову службу здійснюється призов осіб офіцерського складу, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче від бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу. Призов на строкову військову службу відбудеться після підписання відповідного Указу Президентом України.

    Детальніше...

     

    «Про роботу із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування протягом 2015 року»

    Протягом року районною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування району проводилась робота, спрямована на забезпечення виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», розпоряджень і доручень голови обласної та районної державних адміністрацій щодо удосконалення роботи зі зверненнями громадян.
    Підбивши підсумки роботи зі зверненнями громадян, можна відмітити, що протягом 2015 року до районної державної адміністрації та до органів місцевого самоврядування району надійшло 2985 звернень. Таким чином, спостерігається зменшення кількості звернень у порівнянні з 2014 роком (3054 звернень) на 69 одиниць, що є незначною зміною та свідчить про подальше прагнення громадян до активної участі у державних справах та у вирішенні проблем місцевого самоврядування.

    Детальніше...

     

    Держава турбується про своїх захисників

    Незважаючи на важкі економічні умови, вперше в історії нашої держави грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом з 01 січня 2016 року буде більше середньої зарплати в цілому по Україні.
    Такого жодного разу за весь час незалежності України не було, коли у військового є можливість обрати професію захисника Вітчизни і за це отримати достойне грошове забезпечення. Це дозволить зміцнити Збройні Сили України дійсними професіоналами. Той юнак, який підписав перший контракт буде отримувати 7000 гривень, командир відділення – 8 тис. гривень, командир взводу – 9 тис. гривень. Це практично удвічі більше того грошового забезпечення, яке було торік.
    Нагадаємо, 11 січня Президент України Порошенко П.О. повідомив, що зарплата військових-контрактників та офіцерів зросте вже у січні 2016 року.

    Детальніше...

     

    Захист майнових та житлових прав дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

    У наш час, питання захисту прав та законних інтересів дітей залишається актуальним. Дитина має право на захист від такого втручання або посягання. Згідно Сімейного Кодексу України захист житлових та майнових прав дітей покладається на батьків або законних представників дітей (прийомних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників).
    Відповідно до статті 177 Сімейного кодексу України батьки або законні представники дітей управляють майном, належним малолітній дитині, без спеціального на те повноваження. Батьки або законні представники дітей зобов'язані дбати про збереження та використання майна дитини в її інтересах. Дозвіл органу опіки та піклування на вчинення правочинів щодо нерухомого майна дитини надається в разі гарантування збереження її права на житло.

    Детальніше...

     

    Створення умов для всебічного розвитку талановитих та здібних учнів

    Реальність сьогодення в освіті виражається у зростаючих вимогах до універсальності знань і підвищення рівня духовної культури учнів для формування інтелектуального і духовного потенціалу суспільства, тобто у вихованні високоморальної особистості, яка є конкурентоспроможною. Сучасний світ потребує мобільних, компетентних, енергійних, інтелектуальних молодих людей, які мають творчій потенціал. Раннє виявлення, навчання і виховання здібних, обдарованих та талановитих дітей складає одну з головних проблем удосконалення системи освіти.
    Реалізація цих вимог в умовах звичайної загальноосвітньої школи можлива через планомірну і систематичну роботу з дітьми, яка спрямована на підготовку активних, творчих, високоосвічених та висококультурних особистостей, здатних знайти своє місце в житті.

    Детальніше...

     
    Більше статтей...

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання