Обережно: кишкові інфекції!

Причиною захворювань на гострі кишкові інфекції та харчових отруєнь є недотримання санітарно-гігієнічних вимог та порушення технологій приготування страв; неправильне зберігання харчових продуктів; споживання продуктів, куплених на стихійних ринках; вживання продуктів, у яких закінчився термін придатності; недотримання правил особистої гігієни. Усі захворювання на гострі кишкові інфекції мають схожість на початку хвороби.
    Починаються раптово з розладу шлунково-кишкового тракту (пронос), підвищення температури тіла, проявляється загальна слабкість, болі в животі. Від вчасно і правильно поставленого діагнозу залежить лікування і одужання.
    У свідомості кожної людини повинна закріпитися проста істина: за будь-яким легким і короткочасним розладом може приховуватись небезпечна хвороба! Тому не нехтуйте своїм здоров’ям і при перших ознаках захворювання звертайтесь до лікаря!
    Вберегтись від цих захворювань можна, дотримуючись простих правил:
    — не вживати сиру воду;
    — не їсти немиті овочі і фрукти, ошпарювати їх кип’ятком;
    — дотримуватись правил особистої гігієни (частіше мити руки);
    — вживати лише кип’ячене молоко;
    — не купатись у невідомих водоймах.
    Пам’ятайте: Ваше здоров’я — у Ваших руках!
   

В.о.начальника

Богодухівського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Харківській області                                                                             О.ПОВОЙКО