Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині пройшли традиційні змагання з футболу на кубок воїна-афганця Володимира Трохимчука

    Ми часто не задумуємось над тим, що герої живуть поруч з нами.

    Вже стало традицією кожної останньої неділі травня проводити в с. Дмитрівка Богодухівського району районний турнір з футболу, присвячений Дню прикордонника та пам’яті Володимира Трохимчука, воїна-афганця, який загинув в 1984 році, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

    Це вже п’ятий такий спортивний захід, який став традиційним для жителів с. Дмитрівки, зокрема, і району взагалі.

    Слід сказати, що цей футбольний турнір став справжнім святом для дмитрівців і жителів навколишніх сіл.

    З вітальними словами до учасників змагань звернулися голова районної державної адміністрації Бєлий Володимир Миколайович, депутат Харківської обласної ради Васенін Анатолій Семенович, головний лікар ЦРЛ, депутат районної ради Грищенко Микола Іванович, Дмитрівський сільський голова Волчков Валерій Володимирович, голова районної громадської організації ветеранів локальних війн «Єдність» Літошко Віктор Петрович. Зокрема, прозвучало, що пам’ять про воїна-афганця буде завжди жити в серцях тих, хто його знав і пам’ятає. А цей футбольний турнір-доказ тому. Представники команд, організатори змагань, всі бажаючі відвідали могилу воїна, вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання…

    Десять команд змагалися за звання переможця, тож турнір тривав зранку і до самого вечора. Вболівальники з насолодою спостерігали за своїми фаворитами, активно підтримували.

    Тож у запеклій боротьбі було визначено переможців. Ними стали: «Промінь» (с. Губарівка) - 1 місце; «Сінтал» (с. Козіївка) - 2 місце, «Промінь» (с. Полкова Микитівка) - 3 місце.

    За підтримки депутата Харківської обласної ради Васеніна Анатолія Семеновича, підприємців: Трохимчука Олексія Миколайовича та Луценка Миколи Васильовича, фермера Костенка Олексія Івановича, депутата районної ради Грищенка Миколи Івановича, директора ТОВ імені Ватутіна, депутата районної ради Шуби Олександра Миколайовича переможцям було вручено кубки, грамоти та грошові винагороди.

    Кожного року приїздять на батьківщину воїна-афганця члени районної громадської організації ветеранів локальних війн «Єдність» на чолі з головою цієї організації Віктором Петровичем Літошко, щоб вшанувати пам’ять про свого побратима, покласти квіти на могилу та поспілкуватися з його родиною: матір’ю Марією Іванівною, його братами - Олександром та Олексієм та їх дітьми, названими в честь свого дядька.

    Усіх учасників, гостей змагань щедрі дмитрівці пригостили польовою кашею, шурпою, іншою смачною їжею.

    До пізнього вечора в мальовничому куточку Дмитрівки - малеча, молодь села і літні люди - спілкувалися, відпочивали, обговорювали проведений захід.


    Для довідки: Володимир Трохимчук був медичним фельдшером, закінчив Богодухівське медичне училище. Мріяв працювати в рідному селі фельдшером. Але не судилося. Загинув, до останнього виконуючи клятву Гіппократа, рятуючи свого товариша.

    Володимира пам’ятають юні друзі, колеги-медики. На його честь складено багато віршів студентами-медиками.

    В пам’ять про Володимира Трохимчука в Богодухівському медичному коледжі створено постійно діючу експозицію, а в рідному с. Новоукраїнка є вулиця названа на його честь.

    Всього у районі 173 воїна-афганця.

    Четверо не повернулося з війни, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. Це: Василь Зміївський (с. Вінницькі Івани), Віталій Сахно (м. Богодухів), Володимир Трохимчук (с. Новоукраїнка), а від ран вдома помер - Павло Шевченко (с. Воскресенівка).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання