Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з директором територіального центру соціального обслуговування районної державної адміністрації Тетяною Вікторівною Корзаченко з питання «Організація надання соціальної послуги догляду вдома»

        12 липня під час «прямої лінії» з директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації Тетяною Вікторівною Корзаченко з питання «Організація надання соціальної послуги догляду вдома» надійшли питання від тих, хто зателефонував до редакції газети «Маяк».

    1. Яка категорія населення має право на отримання послуги догляду вдома?

    Цей вид послуги надається одиноким, одиноко проживаючим особам похилого віку, інвалідам І, ІІ, ІІІ групи (старше 18 років), хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці) в зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають ІІІ, ІV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах. Послуги надаються на безоплатній та платній основі. Тарифи на платні соціальні послуги встановлюються територіальним центром відповідно до нормативно – правових документів і затверджуються директором тер центру. Відділення соціальної допомоги вдома не здійснює надання соціальних послуг громадян, які потребують цілодобового стороннього догляду.

    2. Кому надаються соціальні послуги догляду вдома безкоштовно?

    Послуги догляду вдома на безоплатній основі отримують одинокі особи похилого віку, інваліди (старші 18 років), хворі ( з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці) і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку

    3. Як визначається перелік послуг, які потребує особа, що зарахована на надомне обслуговування?

    Соціальна послуга догляду вдома надається після визначення ступеня індивідуальних потреб з урахуванням можливості виконання елементарних та складних дій, яка здійснюється працівником територіального центру із залученням отримувача соціальної послуги. Результат визначення індивідуальних потреб є підставою для складання індивідуального плану та укладення договору про надання соціальної послуги догляду вдома. Через 30 днів з початку надання соціальної послуги проводиться повторне визначення індивідуальних потреб з метою корегування індивідуального плану (за потреби). Надалі визначення індивідуальних потреб проводиться один раз на півроку. Зміст та обсяг соціальної послуги догляду вдома визначено Державним стандартом для кожної групи рухової активності.

    4. В який час повинна надаватись послуга?

    Соціальна послуга догляду вдома надається за місцем проживання отримувача соціальної послуги протягом робочого дня. Строки надання соціальної послуги узгоджуються з отримувачем соціальної послуги. Особам з ІІІ, ІV групами рухової активності – 2 рази на тиждень, з V групою рухової активності – 5 разів на тиждень. Послуги можуть надаватись періодично – 2 рази на місяць, тимчасово (визначений у договорі період). Зміст соціальної послуги догляду вдома визначено Державним стандартом для кожної групи рухової активності.

    5. Чи має право особа, яка знаходиться на обслуговуванні у відділенні догляду вдома, отримувати послуги в інших відділеннях?

    У разі необхідності послуги надаються мультидисциплінарною командою, до складу якої входить соціальний робітник, соціальний працівник, сестра медична, перукар. При необхідності через пункт прокату надається допомога в забезпеченні засобами реабілітації (милиці, палиці, ходунки).

    Для отримання довідкової інформації контактний телефон територіального центру 3-30-32

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання