Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіною Т.М.

    11 травня в редакції газети «Маяк» відбулася «пряма лінія» з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіною Тетяною Михайлівною на тему «Про узаконення самочинного будівництва»

    Богодухівців цікавили такі питання:

    В 2000 році самочинно побудовано веранду. Як узаконити цю нежитлову прибудову до приватного житлового будинку?

    Необхідно звернутися до комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації», яким буде зафіксовано факт самочинного будівництва в технічному паспорті і надано висновок з зазначеного питання, та ввести в експлуатацію даний об’єкт (веранду). Прийняття в експлуатацію об'єктів, які самочинно збудовані до 31 грудня 2009 року, здійснюється безоплатно Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області (далі - Інспекція) відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 24.06.2011 №91.

    З технічним паспортом на житловий будинок та с висновком БТІ про самочинне будівництво звертаєтесь до представника Інспекції в Богодухівському районі головного державного інспектора Сергієнка Олександра Сергійовича (тел. 3-30-87), яким будуть надані роз’яснення щодо введення об’єкта в експлуатацію.

    Слід зазначити, без документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об'єкт, ввести об’єкт в експлуатацію неможливо.

    Як узаконити будівництво гаража, збудованого в 2011 році на власній земельній ділянці?

    Відповідно до ст. 376 Цивільного кодексу України право власності на самочинно збудоване нерухоме майно може бути визнане за особою за рішенням суду.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання