Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко.

    10 жовтня у редакції газети «Маяк» відбулася «пряма лінія» з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко.
        Жителів міста Богодухова цікавили питання:
        Мені 47 років я працюю сестрою медичною.
        Чи можете мені підвищити кваліфікацію сестри медичної ?
        Хто має право навчатися за державні кошти?

        Право на навчання за кошти держави на підставі ваучера надається особам, які одночасно відповідають таким критеріям: старше 45 років; до досягнення пенсійного віку; страховий стаж становить не менше 15 років; мають професійно-технічну або вищу освіту; не проходили протягом останніх 3 років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття; не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні. Також мають право на навчання звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»; звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, з числа інвалідів до отримання права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»; внутрішньо переміщені особи працездатного віку ( не залежно від віку) за відсутності підходящої роботи.
        Мене звати Ольга і я дуже хотіла відкрити піцерію, але життя склалося інакше – я вийшла заміж, народила донечку і мала за нею доглядати. Протягом трьох декретних років ми з чоловіком отримували допомогу як малозабезпечені, але нас це не влаштовує. У вересні 2017 року ми дізнались «Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб» в управлінні соціального захисту населення, де нам порадили звернутись до центру зайнятості за більш детальною інформацією.
        Чи можу я прийняти участь у даному проекті та започаткувати власну справу?
        - Так, можете прийняти участь у проекті. Механізм повернення до трудової діяльності представників вразливих верств населення детально описаний у Порядку реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 р. № 1154.
        Для участі в пілотному проекті зазначеним особам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання/перебування з відповідною заявою та документами, які підтверджують статус таких осіб (довідка про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).
        Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється центром зайнятості шляхом:
        — сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця;
        — надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності;
        — пропонування участі в громадських роботах.
        Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника пілотного проекту, який має статус фізичної особи – підприємця, витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених бізнес-планом.
        Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року (у 2017 році – 64,0 тис. грн).
        Сума фінансової допомоги, яка повертається, зменшується на суму сплачених учасником пілотного проекту податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
        Фінансова допомога не повертається, якщо сума сплачених у відповідному році вищезазначених платежів перевищує суму фінансової допомоги, що повинна бути повернута за такий рік та у разі, коли учасник пілотного проекту працевлаштовує в перший рік участі в проекті не менш як двох інших осіб із числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, внутрішньо переміщених осіб, або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менш як на 2 роки (за направленням міськрайонного центру зайнятості).
        Я Олександр, особа з інвалідністю, маю 3групу інвалідності.
        Чи можу я змінити професію, перенавчитись?
        - Проблеми зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями
        залишаються на сьогодні актуальними як для служби зайнятості, так і для тих організацій, які зацікавлені у їх працевлаштуванні.
        Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту та створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. З кожним роком зростає число осіб з інвалідністю, які звертаються до центру зайнятості в пошуках роботи, тому питання працевлаштування громадян, які шукають роботу, було і залишається дуже складним.
        Службою зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування інвалідів. Підбір підходящої роботи для інвалідів (проходження навчання) здійснюється відповідно до рекомендацій МСЕК., наявних у інваліда кваліфікацій та знань, з урахуванням його побажань.
        На сьогодні є можливість пройти навчання за кошти Фонду соціального захисту інвалідів відпрацьовано механізм направлення на професійне навчання до Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ осіб з інвалідністю.
        Центр зайнятості завжди радий допомогти громадянам з інвалідністю реалізувати свій життєвий потенціал і знайти своє місце на ринку праці. І якщо людина не опустить руки, якщо вона готова до змін, готова щоденно працювати і досягти результатів, такі люди при будь-яких умовах не залишаться без роботи.
        За більш детальною інформацією з даних питань та якщо Ви маєте бажання дізнатись більше про послуги служби зайнятості, звертайтесь до районного центру зайнятості за адресою: вул. Моргунова, 7, м. Богодухів, Харківська область.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання