Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У дні сторіччя УНР хотів би закликати всі політичні сили до єдності заради України. Президент

    «Він проголошував (Третій універсал - ред.) Українську Народну Республіку в межах Київщини, Поділля, Волині, Чернігівщини, Полтавщини, Харківщини, Херсонщини, Таврії і, звичайно ж, Катеринославщини з її запорізьким козацьким корінням», - сказав Петро Порошенко, зазначивши, що хоч в Петербурзі в ті дні вже орудували бойовики, автори Універсалу вірили у можливість зв’язку з демократичною Росією.
        «І сам Універсал, і чітке окреслення кордонів УНР, і поступовий перехід влади до українських державних органів – Центральної Ради та Генерального Секретаріату – все це вело до неминучого декларування нашої з вами української незалежності. Саме тому це так важливо», - підкреслив Глава держави, наголосивши, що для сучасних українців «головне зараз - пам’ятати чому наші предки тоді цю незалежність втратили, загубили».
        «Як казав учасник подій того часу В’ячеслав Липинський, «не завойовані ніколи чужою зброєю, а завжди українці лише власним внутрішнім розладом підпадали під зовнішній вплив». Тому в дні сторіччя УНР я хотів би ще раз наголосити і закликати всі політичні сили до єдності – єдності заради України», - акцентував Президент та зауважив, що останні чотири роки були дуже важкими для нашої держави.
        Він також звернув увагу на те, що попри 100 років, що минули, Росія так і не змогла змиритися з існуванням Української незалежної держави. «Інстинкти, рефлекси та фобії Москви залишаються за ці сто років абсолютно незмінними. І тепер вже очевидно, що і спецоперація Кремля зі зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС теж була частиною гібридної війни проти України», - констатував Петро Порошенко.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання