Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розпорядження №157 від 29.04.11 "Про роботу районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування району щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах, забезпечення вимог безпеки, профілактики травматизму та охорони життя людей на воді"


    БОГОДУХІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

    Богодухів

    від 29.04.11
     
    № 157


    Про роботу районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування району щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах, забезпечення вимог безпеки, профілактики травматизму та охорони життя людей на воді
     

    Районна державна адміністрація, проаналізувавши діяльність, пов’язану з питаннями запобігання загибелі людей на водних об’єктах в Богодухівському районі, на виконання розпорядження Президента України від 14.07.01 №190/2001-рп “Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах”, Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом МНС України від 03.12.01 №272 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 01.02.02 за №95/6383, відзначає, що основні зусилля підприємств, установ та організацій району, органів місцевого самоврядування були спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на водних об’єктах району, в тому числі, пов’язаних із загибеллю людей, мінімізацію їх наслідків і створення умов щодо захисту населення на воді.

    Забезпечувалось оперативне реагування під час виникнення надзвичайних подій на водних об’єктах та здійснювалась участь у ліквідації їх наслідків. В окремих випадках організовано проведення водолазного обстеження та очищення дна акваторій пляжів з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та створення умов щодо безпечного відпочинку громадян, забезпечено проведення водолазно-технічних робіт на гідроспорудах. Серед основних завдань була ліквідація наслідків нещасних випадків з людьми на водних об’єктах району.

    На виконання законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах району, враховуючи рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 27.04.11:

    1. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (Жижирій Н.В.), відділам райдержадміністрації: з питань надзвичайних ситуацій (Церковний С.М.), освіти (Яковлєв Б.М.), у справах сім’ї, молоді та спорту (Клочко Л.В.) організувати постійну роботу з профілактики травматизму та нещасних випадків з людьми на водних об’єктах.

    2. Відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації:

    2.1. Разом з керівниками підприємств, установ, організацій, орендарями, які використовують водойми, провести роботу щодо визначення місць організованого масового відпочинку населення на воді, затвердити перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

    2.2. Забезпечити своєчасну паспортизацію, водолазне обстеження пляжів, підготовку, обладнання та створення сезонних рятувальних постів, організувати їх роботу в місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах.

    2.3. Забезпечити проходження навчання матросів-рятівників сезонних рятувальних постів.

    2.4. Організувати проведення роботи з орендарями водних об’єктів щодо створення умов і забезпечення безпечного перебування людей на орендованих водоймах.

    2.5. До 20.05.11 забезпечити установлення в місцях, заборонених для купання, стендів та іншої наглядової агітації забороняючого та попереджувального характеру.

    2.6. Проводити роботу через засоби масової інформації та безпосередньо на водних об’єктах щодо пропаганди безпечного перебування людей на воді, інформування про випадки загибелі на водних об’єктах.

    2.7. Забезпечити укладення договорів з аварійно-рятувальними водолазними службами (станціями) області на виконання робіт щодо обстеження дна акваторій пляжів, підняття тіл загиблих.

    Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад району здійснити аналогічні заходи.

    3. Запропонувати Богодухівському РВ ГУ МНС України в Харківській області (Соломаха В.О.) забезпечити контроль за виконанням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.02 №1788 "Про затвердження Порядку і правил проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями на об’єктах підвищеної небезпеки, включаючи вибухонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного і санітарно-епідеміологічного характеру" у частині, що стосується гідротехнічних споруд водойм як об’єктів, віднесених до групи об’єктів підвищеної небезпеки.

    4. Запропонувати Богодухівському РВ ГУ МВС України в Харківській області (Коваленко Е.В.) забезпечити підтримання громадського порядку в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах.

    5. Центральній районній лікарні (Спесівцева О.І.) організувати чергування медичних працівників на сезонних рятувальних постах за договорами з органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

    6. Відділу освіти райдержадміністрації:

    6.1. До 05.05.11 забезпечити виконання робіт з обладнання в навчальних закладах району куточків заходів безпеки на воді та правил надання першої допомоги потерпілим.

    6.2. Організувати проведення в навчальних закладах уроків (семінарів, вікторин тощо) з вивчення правил поведінки на воді, надання першої допомоги потерпілим.

    6.3. Здійснити контроль за відкриттям пляжів, що розташовані біля водоймищ, які знаходяться поблизу пришкільних оздоровчих таборів і забезпечити безпечне перебування дітей на воді.

    7. Відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації (Сахно Л.Б.) сприяти інформуванню населення про дотримання правил безпеки на воді і надання першої допомоги потерпілим через місцеві засоби масової інформації.

    8. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділам райдержадміністрації: освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту інформацію про хід виконання розпорядження надавати райдержадміністрації до 17.05.11, 12.07.11, узагальнену інформацію - 20.09.11 через відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

    9. Відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації до 30.09.11 інформувати голову районної державної адміністрації про підсумки роботи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах району, забезпечення вимог безпеки, профілактики травматизму та охорони життя людей на воді.

    10. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Просяника О.М.

    Голова районної державної
    адміністрації

    Л.С.КОНОВАЛОВ

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання