Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Завдання, визначені Президентом України та Кабінетом Міністрів України щодо модернізації та розвитку державної служби, буде виконано - В’ячеслав Толкованов

    18 липня 2012 року минає рік діяльності Національного агентства України з питань державної служби, утвореного для забезпечення виконання нових комплексних завдання щодо реформування державної служби, визначених Президентом та Урядом України.

    На шляху створення професійної та ефективної державної служби Нацдержслужба України здійснює діяльність у напрямах:

    - нормативного та організаційного забезпечення впровадження нової редакції Закону України «Про державну службу» на виконання завдань Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»;
    - координації діяльності з підготовки та реалізації Плану заходів, спрямованих на здійснення Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки;
    - створення Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»;
    - розвитку та модернізації системи професійного навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад;
    - адаптації державної служби України до стандартів ЄС, забезпечення впровадження європейських інструментів інституційної розбудови, (Twinning, TAIEX, SIGMA тощо).

    Для впровадження нового Закону України «Про державну службу» розроблено всі нормативно-правові акти, визначені у Національному плані дій на 2012 рік та забезпечено реалізацію підготовчих заходів щодо навчання з питань впровадження нового законодавства про державну службу.

    Нацдержслужбою України підготовлено проект Указу Президента України «Про затвердження Плану заходів, спрямованих на реалізацію у 2012 році положень Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки», який 31 травня 2012 року схвалено на засіданні Уряду. Розпочато розроблення науково-методичних підходів щодо підготовки річних Планів заходів з реалізації загаданої Стратегії до 2020 року.

    На сьогодні забезпечується реалізація завданьщодо формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», визначених відповідним Указом Президента.

    Для забезпечення мотивованого професійного розвитку кожного службовця розпочато створення комплексів безперервного професійного навчання. З цією метою розроблено Концепцію реформування системи підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, удосконалюється підготовка магістрів за спеціальностями галузі знань «Державне управління».

    Для забезпечення обов’язкового підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування розширено мережу навчальних закладів, що надають послуги з підвищення кваліфікації з питань запобігання та протидії корупції за державним замовленням. Це дає змогу щороку підвищити кваліфікацію понад 20 тис. службовців.

    Для забезпечення підвищення кваліфікації у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва забезпечено продовження до 2015 року термін реалізації Державної цільової програми. Успішно реалізується Програма розвитку лідерства, розроблена за підтримки українсько-канадського проекту «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні».

    У рамках методичного забезпечення розвитку державної служби та служби в органах місцевого самоврядування протягом звітного періоду Нацдержслужбою України надано 15225 письмових та усних роз’яснень щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, проведено 1812 комунікативних, організаційних та інших заходів з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

    При здійсненні контролю за дотриманням законодавства про державну службу та запобігання проявам корупції було проведено 148 перевірок за зверненнями центральних органів виконавчої влади, народних депутатів України та громадян.

    Нацдержслужбою України забезпечено здійснення на постійній основі якісного та кількісного аналізу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, розпочато роботу щодо удосконалення механізмів державної статистичної звітності стосовно державних службовців, покращення процесу її збирання та обробки.

    З метою адаптації державної служби до стандартів ЄС Нацдержслужба України забезпечує впровадження європейських інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX і SIGMA, програми Всеохоплюючої інституційної розбудови (СІВ), а також співпрацює з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

    За даними Європейської Комісії Україна є лідером серед країн, що в рамках Європейської політики сусідства та партнерства беруть участь у реалізації європейських інструментів інституційної розбудови Twinning і ТАІЕХ. Протягом року діяльності Нацдержслужби України на впровадження проектів Twinning було залучено коштів ЄС у розмірі 12,82 млн. (10 проектів, які наразі перебувають на стадії реалізації).

    Станом на травень 2012 року у рамках інструменту Twinning залучено коштів Європейського Союзу у розмірі 35,5 млн. євро на проекти, що реалізовані органами державної влади, або перебувають на стадії реалізації. Робочий план проектів Twinning в Україні наразі становить 57 проекти, у 2011 році - було 53. Для удосконалення подальшої роботи щодо впровадження європейських інструментів інституційної розбудови створено мережу контактних осіб Twinning, яка цього року об’єднала 70 представників від українських органів влади, розпочато підготовку до впровадження інструментів Twinning і TAIEX на регіональному рівні.

    ДОВІДКОВО

    Національне агентство України з питань державної служби утворене Указом Президента України від 18 липня 2011 року №769/2011 в результаті адмінреформи на центральному рівні як правонаступник Головного управління державної служби України.

    Нацдержслужба України є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізацію єдиної цілісної державної політики у сфері державної служби, здійснює функціональне управління державною службою.

    Докладніше з результатами роботи за рік діяльності можна ознайомитись на офіційному сайті Нацдержслужби України у рубриці «Прес-центр» (www.nads.gov.ua).

    Матеріали прес-служби Нацдержслужби України

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання