Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Апаратна нарада від 18.05.11

    18 травня відбулася апаратна нарада у голови райдержадміністрації за участю керівництва райдержадміністрації, начальників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Питання, винесені на нараду:

    1. В порядку контролю: про стан виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 22.04.11 №137 «Про організацію виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

    2. Про стан розвитку фізичної культури та спорту на території району.

    3. Про роботу з профілактики травматизму в закладах освіти району.

    4. Про розгляд подання Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області в порядку ст. 23-1 КПК України.

    З першого питання виступила заступник голови райдержадміністрації Зирянова В.В., яка наголосила, що з 10 травня 2011 року набрав чинності Закон України «Про доступ до публічної інформації», який визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

    На виконання розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 14.04.11 №167 «Про утворення робочої групи» розпорядженням голови райдержадміністрації від 19.04.11 №131 утворено Робочу групу з розроблення проектів актів районної державної адміністрації з питань доступу до публічної інформації та затверджено її персональний склад. Проведено 5 засідань, в ході яких розроблені заходи з реалізації у районі вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та План заходів з організації виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у районній державній адміністрації, які затверджені розпорядженням голови райдержадміністрації 22.04.11 №137.

    На зборах трудового колективу переглянуто правила внутрішнього трудового розпорядку працівників апарату районної державної адміністрації (протокол від 05.05.11 №3).

    Робочою групою з розроблення проектів актів районної державної адміністрації з питань доступу до публічної інформації проаналізовано Регламент районної державної адміністрації в частині компетенції відділів апарату районної державної адміністрації. Внесено зміни до Регламенту районної державної адміністрації (розпорядження голови райдержадміністрації від 29.04.11 №159 та відповідні зміни до положення про відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації та посадової інструкції головного спеціаліста цього відділу. Наказами керівників структурних підрозділів райдержадміністрації визначено та покладено обов’язки на посадових осіб, які будуть організовувати надання відповідної інформації за запитами громадян та систему надання відповідної інформації до відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації, який буде координувати цю роботу в райдержадміністрації. Визначено спеціальні місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями.

    25 березня проведено семінар-нараду з сільськими, селищними та міським головами, 13 квітня - апаратну нараду у голови райдержадміністрації за участю заступників голови райдержадміністрації, начальників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників територіальних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, 22 квітня - нараду у керівника апарату, в ході засідань яких забезпечено роз’яснення основних положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» та вивчення порядку здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

    Для створення повної бази даних щодо публічної інформації райдержадміністрації управлінням, відділам та іншим структурним підрозділам райдержадміністрації надіслані відповідні запити, згідно з якими до 12 травня потрібно було в електронному вигляді надати до відділу з питань внутрішньої політики перелік відповідних матеріалів, що створюються, отримані або знаходяться у володінні структурного підрозділу та прізвище, ім’я по батькові відповідальної особи з організації доступу до публічної інформації.

    На офіційному веб-сайті районної державної адміністрації розроблено структуру розділу та забезпечено розміщення інформації щодо організації виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

    З другого питання виступила заступник голови райдержадміністрації Зирянова В.В., яка нагадала, що в Богодухівському районі функціонує декілька установ, діяльність яких безпосередньо спрямована на залучення усіх верств населення до занять фізичною культурою і спортом, це: Богодухівська районна організація фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Богодухівська ДЮСШ. У Губарівській, Кленівській, Дмитрівській сільських та Шарівській селищній радах працюють інструктори по спорту.

    Для проведення занять та тренувань на території району використовуються стадіони та шкільні спортивні зали.

    У Богодухівській ДЮСШ працює чотири відділення, в яких здійснюється підготовка юних спортсменів з футболу, легкої атлетики, волейболу та баскетболу. У поточному навчальному році в ДЮСШ навчається 357 учнів. Вихованці відділення легкої атлетики в минулому році брали участь в Першості Світу серед юніорів, чемпіонатах та кубках України, чемпіонатах та кубках області. У березні на базі ДЮСШ в чотирнадцяте проведено традиційні всеукраїнські змагання зі стрибків у висоту «Богодухівський стрибунець». Гордість нашого міста, майстер спорту України Ігор Григоров, установив новий рекорд залу.

    Богодухівською районною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Колос», яка фінансується з районного бюджету, було проведено районні змагання з шахів, шашок, міні-футболу та волейболу. Розпочата першість Богодухівського району з футболу, в якій бере участь 12 команд. Проведено Кубки «Відкриття футбольного сезону» та «Героя Терезова».

    9 травня на міському стадіоні «Колос» були проведені турніри з футболу та волейболу, присвячені Дню Перемоги.

    У поточному році прийнято рішення про створення центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх», метою діяльності якого є створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом, задоволення їх потреб в оздоровчих послугах за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення.

    Цього року вперше на території району був проведений Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», в ході якого були виконані роботи щодо облаштування спортивних майданчиків та футбольних полів стадіонів.

    Також вперше у нашому районі був проведений І етап Всеукраїнської Спартакіади державних службовців, участь в якій взяли більше 40 працівників державних установ району. Головного спеціаліста відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Григоровича було запрошено взяти участь у восьмій обласній Спартакіаді державних службовців, команда, у складі якої він грав, виборола перше місце з міні-футболу серед збірних команд.

    На даний час вирішується питання з приводу передачі на баланс ДЮСШ легкоатлетичних матів для покращення матеріальної бази відділення легкої атлетики і підвищення рівня проведення змагань зі стрибків у висоту «Богодухівський стрибунець».

    Разом з тим, у галузі фізичної культури та спорту мають місце суттєві проблеми, спричинені насамперед відсутністю коштів. Для участі районної команди «Олімп» в змаганнях на першість області з футболу необхідні кошти в сумі понад 50 тис. грн. На сьогодні в районному бюджеті джерела, які можливо було б спрямувати на ці цілі, відсутні. Існує дефіцит коштів для участі в змаганнях на Кубок голови обласної державної адміністрації.

    Валентина Вікторівна наголосила, що всі зусилля працівників сфери фізичної культури та спорту на даний момент направлені на утримання існуючого рівня. Для переходу на новий, більш якісний рівень, потрібно залучення більшої кількості коштів з будь-яких джерел фінансування.

    З питання щодо роботи з профілактики травматизму з закладах освіти району виступила заступник голови райдержадміністрації Зирянова В.В. Зокрема вона зазначила, що аналіз стану травматизму серед учасників навчально-виховного процесу в навчальних закладах району свідчить про те, що певна робота з його профілактики в загальноосвітніх закладах району проводиться: прийнято відповідні накази, призначено відповідальних осіб по кожному закладу з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки.

    Робота з профілактики дитячого травматизму включена до планів роботи шкіл. Організовано навчання учнів за програмою курсу «Основи здоров’я». Класними керівниками проводяться бесіди з учнями з профілактики побутового травматизму: правил поведінки на воді, правил поводження з газовими приладами, електроприладами, вибухово-небезпечними предметами, правил профілактики отруєнь, попередження дорожньо-транспортного травматизму. Комплекс бесід проводиться у відповідності до вимог збірника нормативних і методичних матеріалів «Система роботи з безпеки життєдіяльності в загальноосвітньому навчальному закладі».

    Протягом 2010 року в результаті нещасних випадків до санпропускника Богодухівської ЦРЛ звернулося 153 учні (2009 рік – 134 учні), з них в навчально-виховному процесі травмовано 8 учнів з 4 шкіл та 1 вихованець ДНЗ (2009 рік – 9 учнів з 6 шкіл).

    Переважна більшість побутових травм трапилась з дітьми під час прогулянок, під час гри у футбол, катання на велосипеді тощо. Характер отриманих пошкоджень (переломи та забої кінцівок) свідчать про необережність дітей у побуті у вільний час.

    Протягом І кварталу 2011 року в результаті нещасних випадків до Богодухівської ЦРЛ звернулося 19 учнів (відповідний період 2010 року – 29 учнів), під час навчально-виховного процесу за відповідний період не травмована жодна дитина.

    Приділяється увага вдосконаленню форм роботи з батьківською громадою по збереженню життя і здоров’я дітей в позаурочний час. Діють загони юних інспекторів руху і дружин юних пожежників. Оформлені куточки ЮІР та ДЮП. До роботи з профілактики дитячого травматизму систематично залучаються працівники ДАІ, МНС, закладів охорони здоров’я.

    Та, на жаль, ключовими невирішеними завданнями щодо зниження дитячого травматизму є відсутність достатньої батьківської уваги. Зниження соціальних установ в сім’ї безпосередньо впливає на поведінку дітей на вулиці. Дорослі практично не роблять зауважень сторонній дитині, яка веде себе небезпечно на вулиці, грає на будівельних майданчиках чи в заборонених місцях, використовує в іграх вогонь.

    Питання щодо розгляду подання Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області в порядку ст. 23-1 КПК України висвітлив начальник РВ ГУМВС України в Харківській області Коваленко Е.В.

    За підсумками роботи СВ Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області в 2010 році було направлено до суду з обвинувальними висновками 167 кримінальних справ, відносно 199 осіб, з яких: за умисне вбивство (ст. 115-118 КК України) 1 справа, відносно 2 осіб; вбивство через необережність (ст. 119 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; умисне тяжке тілесне ушкодження (ст. 121 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження (ст. 122 КК України) 2 справи, відносно 2 осіб; зґвалтування (ст. 152 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; крадіжки (ст. 185 КК України) 72 справи, відносно 101 особи; грабежі (ст. 186 КК України) 9 справ, відносно 9 осіб; розбійні напади (ст. 187 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; шахрайство (ст. 190 КК України) 8 справ, відносно 8 осіб; вимагання (ст. 122 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; привласнення, розтрату майна заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) 1 справа, відносно 1 особи; порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст. 213 КК України) 3 справи, відносно 3 осіб; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 КК України) 9 справ, відносно 9 осіб; незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289 КК України) 4 справи, відносно 4 осіб; хуліганство (ст. 296 КК України) 10 справ, відносно 10 осіб; злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення (ст. 306-327 КК України) 27 справ, відносно 27 осіб та інші.

    Основними причинами та умовами злочинності є докорінна переоцінка колишніх цінностей і моральних принципів.

    З метою запобігання скоєнню злочинів повинна проводитися належна роз’яснювальна робота органами державної влади та місцевого самоврядування серед керівників та підлеглих працівників підпорядкованих їм підприємств, установ, організацій, а також вживати заходи реагування, спрямовані на усунення причин та умов, що сприяють вчиненню злочинів, тісно співпрацювати з правоохоронними органами.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання