Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    День селища Шарівка. Шарівка, як завжди, дивувала…

    Чим дивує завжди Шарівка? Звичайно ж, самодіяльними талантами. Справді, до Шарівки не треба запрошувати ніяких, так би мовити, чужих артистів - місцева самодіяльність у селищі на такому рівні, що позаздрить будь-який інший населений пункт. І святкування Дня селища довело це в черговий раз. На перший погляд може навіть здатися, що тут співає і танцює все село - так тут багато співаків і танцюристів. Тому й концерт пройшов, як кажуть, на одному подиху. У сільському клубі не було де яблуку впасти - і місцеві, і гості з захопленням спостерігали за дійством.

    Селищний голова Марина Носова, вітаючи земляків, відзначила внесок кожного жителя у розвиток громади, подякувала тим, хто постійно допомагає селищу. Марина Олександрівна розповіла історію Шарівки, якій вже 312 років. Сьогодні тут проживає більше 2000 мешканців, з яких 210 (!) - дітей. Розповіла очільниця громади і про тих, хто стояв біля витоків створення селищної ради, хто її очолював у різні роки. Особливі слова вдячності звучали на адресу Миколи Олександровича Бондаренка, який головував більше 20 років. Слід сказати, що цього дня святкували не лише День селища, а й ювілейний, 90-й, день народження селищної ради. Так, саме у 1922 році в Шарівці було створено комітет незаможних селян, на основі якого і було створено раду. Першим головою комітету був Федір Таран. Звичайно, сьогодні повноваження і функції селищної ради значно розширилися, але головне завдання ради - допомагати громаді - лишилося незмінним.

    З привітаннями і найкращими побажаннями до жителів Шарівки звернулися почесні гості - голова Богодухівської райдержадміністрації Володимир Бєлий та голова райради Дмитро Тризна. Відзначили, що селище має давню історію, подарувало світу відомі імена, зокрема, бандурист Василь Ємець прославив Шарівку на увесь світ. Очільники району наголосили, що Шарівка з її історією, людьми є справді осередком національно-культурної спадщини Богодухівщини, зокрема, і України, взагалі. А Шарівський палац - то не лише окраса нашого краю, а й перлина всієї України. Спільними подяками райдержадміністрації та районної ради відзначили тих жителів селища, які зробили вагомий внесок у соціально-економічний розвиток селища, сприяли поліпшенню добробуту громадян. Зокрема, Подяками було відзначено: Софію Бабак, Миколу Бондаренка, Олену Калмик, Віктора Кохана, Надію Красовську, Олександру Максименко, Павла Мороза, Лідію Попову, Миколу Юхна.

    Серед почесних гостей були також наш земляк, академік, доктор медичних наук Олександр Біловол та почесний президент Всеукраїнського благодійного фонду «З добром до людей!» Тетяна Біловол. Олександр Миколайович і Тетяна Володимирівна щиро вітали земляків, висловили впевненість у щасливому майбутньому Шарівки і її жителів. За сприяння цих добрих людей у СБК тепер є сучасна музична апаратура, а, отже, і концерти шарівських артистів стануть ще кращими!

    Зі сцени лунали слова вітань усім, хто повсякчас дбає про розквіт селища, хто є справжнім патріотом. Марина Носова щиро дякувала землякам, кращим з кращих було вручено грамоти, квіти, подарунки.

    Свято тривало до пізнього вечора, а потім на молодь чекала дискотека.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання