Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Інтерв’ю напередодні свята

    Володимир Миколайович Бєлий:
    «…Є щоденна рутинна робота, яка,
    в свою чергу, дає позитивні результати».


    У липні виповнилося півроку відтоді, як головою Богодухівської районної державної адміністрації було призначено Володимира Миколайовича Бєлого. І хоча Володимиру Миколайовичу за щоденними районними клопотами ніколи, як-то кажуть, вгору поглянути, все ж він погодився дати інтерв’ю напередодні Дня незалежності для районної газети «Маяк».

    - Володимире Миколайовичу, чи вдалося Вам за ці півроку повністю пристосуватися до нової для себе ролі? Як відбулася адаптація? Поділіться власними враженнями з нашими читачами.

    - Знаєте, якби у мене йшло півроку на адаптацію (посміхається - прим. авт.), то, напевно, вже давно був би звільнений. Адже це досить значний термін для того, щоб освоїтися у новій ролі. Та, власне, й новою її назвати не можна, оскільки посада міського голови і попередня моя посада (директор Богодухівського інтернату для дітей-сиріт - прим. авт.) - дали певний досвід і загартували так, що адаптувався я на посаді голови районної державної адміністрації не більше тижня. Хоча, звичайно, для повного вивчення проблем, як знаєте, мені знадобилося близько двох місяців для того, щоб познайомитися з районом,об’їхати кожен населений пункт, вивчити проблеми земляків, побачити на власні очі всі об’єкти соціально-культурної сфери, подивитися на кожну котельню, на кожен котел, проаналізувати, в яких умовах навчаються діти… Дуже складно було починати свою діяльність, усвідомлюючи, що на момент мого призначення уже було сформовано бюджет на 2012 рік, на жаль, дефіцитний. При цьому цей дефіцит перевищував 19 млн. грн. Але треба було працювати. Сьогодні ситуація вже дещо змінилася на краще: дефіцит зменшено і наразі він становить 11,5 млн. грн. Це результат шести місяців копіткої роботи. Але проблема ще лишається, тому повсякчас наша команда працює над її вирішенням.

    - Головним пріоритетом Вашої роботи (думаю, це видно і з публікацій «районки») ще з самого початку було визначено об’їзди місцевих рад району, знайомство з громадами, їхніми проблемами, сприяння у вирішенні наболілих питань. Наразі триває, так би мовити, другий цикл поїздок. Причому ще під час перших відвідин населених пунктів Ви завжди наголошували, передусім, для сільських і селищних очільників про найважливіші їхні завдання: освітлення вулиць і вивезення твердих побутових відходів. Чи є позитивні зрушення в громадах у цьому плані?

    - Так, після кожного виїзду у громади виходило відповідне моє доручення щодо усунення всіх недоліків, які були виявлені у громадах. Причому роботу проводили як спеціалісти адміністрації, так і сільські ради. Коли вже зараз йдуть повторні об’їзди, зустрічі у громадах, то, з одного боку - це звіти сільських і селищних очільників про те, що вони зробили за визначений період, і з іншого боку - мій звіт як голови адміністрації, що зроблено районною владою. Хочу з повною впевненістю сказати, що на сьогодні на 100% реалізовано низку проектів на благо громад. Так, що стосується газифікації Богодухівського району, то скажу, що наразі близько 2  млн. грн. спрямовано на газифікацію таких населених пунктів, як Івано-Шийчино, Братениця, Матвіївка, Дмитрівка, Ново-Софіївка. Причому такі населені пункти як Першотравневе (Гутянська селищна рада) і Таверівка (Кленівська сільська рада), котрі 5 років чекали на «голубий вогник» і власними силами зробили вуличний газопровід, у вересні-жовтні вже будуть нарешті з довгоочікуваним газом.

    Крім того, хочу сказати, що нам вдалося спільними зусиллями здійснити освітлення таких сільських рад: Гутянської, Шарівської, Петропавлівської, Ульяновської, Сіннянської. Робота проводиться і далі. Зауважу, що в деяких населених пунктах ця робота йде активно, а в деяких, навпаки,пасивно. З чим це пов’язано? Причин декілька: у когось із місцевих очільників не вистачає коштів, у когось - певні технічні проблеми, а дехто просто не поспішає це робити. Але я хочу запевнити усіх жителів району: світло у кожному населеному пункті обов’язково буде! Якщо не в цьому, то у наступному році - точно. Це одне з основних завдань, яке ставить районна влада перед керівниками місцевих громад. Це ж стосується і вивезення твердих побутових відходів (ТПВ). Така робота, варто зазначити, свого часу була проведена у місті, тому певний досвід у цьому питанні є. І зараз завдання сільських і селищних голів - активізувати свої дії у цьому напрямку. Сьогодні проходить систематична планомірна робота стосовно цього питання. Зокрема, умовно поділили сільські і селищні ради на дві частини: одні уже цього року увійдуть до Програми вивезення ТПВ, інші - у 2013-му. Для цього місцевими радами уже замовлено і придбано 98 контейнерних баків для сміття. Наразі проходить процедура затвердження тарифів і процес заключення угод з комунальним підприємством на їх вивіз і утилізацію. Як тільки угоди будуть заключені - процес, як кажуть, піде… Цього року Богодухівський район за рахунок субвенції обласного бюджету і коштів районного фонду охорони навколишнього середовища придбає новий контейнеровоз «Камаз», який буде забезпечувати вивіз сміття по Богодухівському району.

    - Зрозуміло, що Ваша допомога у вирішенні проблем громад -неоціненна. І те, що Ви одразу поділили коло питань на три частини: ті, які у компетенції місцевої влади, ті, у вирішенні яких може сприяти районна влада і ті, які під силу виключно державі, - дуже добре. Приміром, ті проблеми, які з тих чи інших причин не вирішувалися роками, завдяки Вашій активності і наполегливості були, як-то кажуть, зрушені з «мертвої» точки. Маю на увазі газифікацію Хрущово-Микитівської школи, підведення газопроводу до Першотравневого та ін. А буквально днями до редакції телефонували з радісною новиною жителі Братениці: до них нарешті ведуть газопровід, який вони чекали не один рік. Отож, що Ви можете сказати про свої досягнення за ці півроку перебування на чолі району? Що гріє Вам душу?

    - На даний момент зі свого боку я не бачу суттєвих досягнень. Є постійна щоденна рутинна робота, яка, в свою чергу, дає позитивні результати.

    Так, щодня і щогодини районна влада намагається вирішувати низку проблем, пов’язаних з життєзабезпеченням населення Богодухівського району. Це, передусім, забезпечення водою земляків, налагодження роботи котелень, підготовка шкіл до нового навчального року, завезення балонного газу у населені пукти, вирішення питань щодо незадовільної роботи проводового радіо, невідповідності електричної напруги стандарту… Низка цих питань вирішені повністю, над деякими районна влада повсякчас працює. І, хочу сказати, що, приміром, під час одного з останніх моїх виїздів, а саме до Червононивської ради, після звітів сільського голови і голови райдержадміністрації у жителів не було жодного питання ні до місцевої, ні до районної влади. Все, що було прописано у дорученні, все, що було намічено, - вирішено спільними зусиллями…

    А ось якщо говорити про більш значимі успіхи, то крім того, що Ви назвали у питанні, мені приємно відзначити, що на сьогодні капітально відремонтовано покрівлі ліцею №3, ДНЗ №8, наразі йде ремонт у ЦДЮТ. До речі, у центрі творчості плануємо також замінити дверні та віконні блоки. Продовжуючи тему, скажу, що вже капітально відремонтовано підлогу спортивної зали у гімназії №1, адже з цієї причини спортзал закладу був закритий кілька років. Замінено вікна на енергозберігаючі у дитсадках №5, №7 і №8, колегіумі №2, ліцеї №3. Зараз йде робота над тим, щоб капітально відремонтувати покрівлі Ульяновської, Гутянської, Червононивської шкіл.

    Декілька слів хотілося б сказати і про капітальний ремонт доріг у центральній частині Богодухова. Зокрема, мова йде про вулиці Катукова, Охтирську, Загорулька, Чапаєва, Артема. У найближчому майбутньому буде капітально відремонтовано вулиці Урицького і провулок Артема.

    - О! Те, що буде нарешті відремонтовано вулицю Урицького, де знаходиться наша редакція, - радісно, передусім, для наших відвідувачів, рекламодавців і всіх мешканців вулиці. Адже сьогодні її важко назвати дорогою. Продовжуючи тему, хочу задати наступне питання. На одній з останніх апаратних нарад Ви висловили думку про те, щоб субвенцію, яку виділила держава для ремонту доріг Богодухівщини, спрямувати на ремонт кількох вулиць у районному центрі, оскільки на це вже є відповідний проект. Зауважили, що ті мізерні кошти, які надійдуть до місцевих бюджетів, можуть бути не освоєні і взагалі повернуться до держави. Судячи з реакції сільських і селищних голів, така пропозиція викликала у них певний спротив. Що можете сказати з цього приводу?

    - Почну, як кажуть, спочатку. У чому проблема? Як знаємо, Богодухівському району було виділено субвенцію на капітальний ремонт доріг у сумі 950 тис. грн. Про це писала також і районна газета. Йдеться про суми, виділені для сільських і селищних рад, у розмірах від 4 тис. грн. до 20 тис. грн. На сьогодні жодна сільська рада не виготовила проект на капітальний ремонт дороги, без якого неможливо освоїти ці кошти. Адже процес виготовлення проекту не лише довготривалий, а й вартісний. Причому треба пройти не одну експертизу, оформити купу документів тощо. Богодухівська міська рада на сьогодні зробила один проект на ремонт вулиці Урицького, а інший - на ремонт провулку Артема - у роботі. Тому я запропонував сільським радам повернути цю субвенцію міській раді на капітальний ремонт вказаних доріг, адже ми всі - одна районна громада. Чи краще повернути кошти до районного бюджету? Як це було у 2009 році, коли з цієї причини район повернув державі близько 190 тис. грн. як неосвоєні кошти. Але, зі свого боку, я пообіцяв очільникам місцевих рад повернути, компенсувати їм ті кошти, які вони, так би мовити, віддадуть місту. І вже наступного дня після наради я був у губернатора М.М.Добкіна з цим питанням. Ми обговорили можливість виділення району додаткової дотації на поточний ремонт доріг у тому ж обсязі, який було виділено для капітального, я написав відповідне звернення. Почекаємо тиждень-другий відповіді обласної влади. Сподіваюся, вона буде позитивною, і ці кошти - на поточний ремонт доріг - за бажання і наполегливості сільських і селищних голів уже можна буде освоїти без проблем.

    - Хотілося б почути про кадрову політику. Чи маєте сьогодні команду помічників, однодумців?

    - Хочу сказати, що однією з найболючіших проблем для мене за ці півроку була відсутність заступників голови райдержадміністрації, за виключенням першого заступника. Адже завдань багато, графік напружений, доводилось інколи працювати по 16 годин у добу. І можна сказати, що на сьогодні проблема повністю вирішена, штат укомплектований повністю. Ще під час першого інтерв’ю я наголошував, що для мене у підборі команди найголовніше - не приналежність до тієї чи іншої партії, а особисті якості керівника, професійність. Тому радісно, що в мою команду прийшли працювати люди, компетентні і досвідчені. І хай хтось із них - не однопартієць, але те що ми однодумці - це однозначно. Бо мета у нас спільна - зробити все для того, щоб життя мешканців Богодухівщини стало кращим.

    - Що ж, зрозуміло. Якщо можна, будь ласка, кілька слів про плани на майбутнє.

    - Знаєте, планів і перспектив насправді дуже багато, і чи не щодня з’являються нові. І щоб розповісти про всі задуми, напевно, не вистачить газетних шпальт. Скажу лише про деякі. Зокрема, плануємо цього року здійснити будівництво глибинної свердловини на Північному водозаборі у м.Богодухів, водопровідних мереж по вулицях Катукова, Охтирській, Чкалова, Пролетарській. Також у перспективі реконструювати насосну станцію по вул. Катукова, реконструювати операційний блок Богодухівської ЦРЛ і повністю замінити віконні блоки головного корпусу та ін.

    - І наостанок - побажання жителям району напередодні Дня незалежності.

    - Напередодні найголовнішого свята країни хочеться побажати кожному земляку, щоб свято незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесло у кожен дім щастя і добро, порозумінні та згуртованість, мир і любов. І кожному треба усвідомити, що незалежність - це високе поняття, і зовсім не анархія і безвідповідальність. Лише спільними зусиллями, виконавською дисципліною кожного, професійністю ми досягнемо ще більш позитивних результатів. Я вірю, що в недалекому майбутньому наша Україна стане справді процвітаючою країною у центрі Європи, та й у всьому світі.

    Виїзди до громад стали своєрідною «візитівкою» В.М.Бєлого на посаді голови Богодухівської райдержадміністрації. Це фото зроблене під час першого, ознайомлювального, візиту Володимира Миколайовича до Червононивської сільської ради у школі.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання