Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині відзначили День незалежності України

    То птах свободи знов змахнув крилом…
    І стала незалежною країна,
    Багата сонцем, хлібом і добром!
    В твоє майбутнє вірю, Україно!

    Великих свят, як і справжніх друзів, не може бути багато. День незалежності - це свято із свят Української держави. Воно величне, як дух сивої і славної давнини, і сучасне, і тепле, як власний день народження. Це свято особливе, як унікальні події, що відбувалися 1991 року. Вдумаймося, скільки поколінь українців боролися за незалежність своєї країни, віддаючи своє життя. Скільки людей мріяли про цей день, а саме нам випала честь бути свідками народження Української держави!

    24 серпня богодухівці та гості міста урочисто відзначили 21-шу річницю незалежності України. Зранку за участю керівництва району та міста, представників підприємств, установ, організацій, осередків політичних партій та громадських організацій відбулося покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченку. У ході проведення заходу звучали вітальні телеграми від Президента України В.Януковича, голови Харківської облдержадміністрації Добкіна М.М., голови Харківської обласної ради Чернова С.І. До погруддя Т.Шевченка поклали квіти.

    Заходи продовжились на центральній площі міста. Зі святковою промовою до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Бєлий В.М., голова районної ради Тризна Д.К. та в.о. міського голови, секретар ради Олексенко Н.І., почесний гість свята - наш земляк, професор, доктор медичних наук, Академік Академії Медичних наук України Біловол Олександр Миколайович.

    А далі відбулося відкриття традиційного районного свята під назвою «Барви Богодухівщини». Найактивнішим богодухівцям були вручені почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради, багатодітним матерям - посвідчення, а молоді, яка досягла повноліття, - паспорти.

    Свято продовжилося на центральній площі міста, де відбулося народне гуляння, прекрасний концерт за участі всіх самодіяльних артистів Богодухівщини. Та неперевершеною, найяскравішою родзинкою свята стала презентація територіальними громадами району експозицій «Селянське подвір′я». Таку красу, яка створила кожна сільська рада, не можна передати словами. Подвір’я міської ради було представлено рядом експозицій: заснування м.Богодухова, його минуле, сьогодення та майбутнє, композиції, зроблені руками умільців дошкільних навчальних закладів. А головне, що всі учасники дійства зуміли передати наші українські звичаї, обряди, національні традиції та гостинність. Тож усіх учасників було нагороджено подяками та цінними подарунками. Перехідний кубок та диплом вищого ступеня отримала міська рада.

    На стадіоні «Колос» відбулися спортивні змагання, а в міському парку біля дитячого майданчика - ігрова розважальна програма для дітей.

    На цьому прекрасне свято не закінчилося, а продовжувалося широкою концертною програмою всіх колективів художньої самодіяльності району. А кульмінацією свята 25 серпня став незабутній виступ народного артиста України, Героя України, національної гордості нашої держави Василя Зінкевича, який у сімдесяті роки підняв на неозору висоту пісенне небо над Україною, зачарував світ українською піснею і пісенній діяльності якого в цьому році виповнюється 50 років.

    День незалежності 2012 року, мабуть увійде в історію Богодухівщини не тільки як національне, а як і культурне свято, адже більше години тривав концерт видатного співака. На честь нашого краю, оспіваного Богом, як зазначив сам Василь Іванович Зінкевич, того вечора лилася пісня із чистого нескінченного джерела мудрості, яка зачарувала та об’єднала всіх присутніх на площі. Василь Іванович був вражений пісенними талантами Богодухівщини, які передували його виступу і, які без перебільшення, як сказав відомий співак, можуть достойно виступати на столичній сцені. Він був в захваті від чуттєвої до кожної грані мистецтва богодухівської публіки Що там і говорити, емоційного заряду тим, хто побував на концерті, вистачить надовго. Богодухівці отримали справжній подарунок до свята.

    Незалежність нашої країни стала реальністю. Зберегти незалежність, збудувати міцну державу - наш святий обов’язок перед нашими попередниками, які виборювали цю державність, та нащадками.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання