Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Міжнародна інтерактивна пересувна виставка «Чорнобиль: Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє» на Богодухівщині

    Чорнобиль - це слово, яке ми дуже хотіли б викреслити з пам’яті… Але є дві вагомі причини, чому не можна забувати цю трагедію.

    По-перше, якщо ми забудемо про Чорнобиль, ми збільшимо ризик повторення подібних технологічних і екологічних катастроф в майбутньому…

    По-друге, більше семи мільйонів наших сучасників не можуть дозволити собі розкіш забути про це. Щодня вони все ще відчувають на собі результати трагедії… Без сумніву, спадок Чорнобиля залишиться з нами й з нашими нащадками на багато поколінь уперед.

    6 вересня в м. Богодухові під патронатом нашого земляка, народного депутата III-IV скликань Біловола Олександра Миколайовича відбулося урочисте відкриття Міжнародної інтерактивної пересувної виставки «Чорнобиль: Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє».

    Через 26 років після Чорнобиля та рік по Фукусімі Дортмундський Міжнародний освітній центр (Німеччина) хоче зберегти пам’ять про ці події та надати слово тим, чиє життя ці аварії змінили назавжди.

    Міжнародна інтерактивна пересувна виставка «Чорнобиль: Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє», яка була презентована на Богодухівщині, розповідає про аварію на реакторі, її наслідки, проблеми сучасного життя в забруднених після Чорнобиля регіонах та нову енергетичну політику.

    Виставка демонструє аспекти руху солідарності, який склався в Європі після Чорнобиля. У той же час виставка «Люди-Місця-Солідарність-Майбутнє» спонукає замислитись про нову енергетичну політику, про те, як використовуються екологічні та енергетичні ресурси.

    В урочистому відкритті взяли учать: голова Богодухівської районної державної адміністрації Бєлий Володимир Миколайович, голова Богодухівської районної ради Тризна Дмитро Кирилович, в. о. Богодухівського міського голови, секретар ради Олексенко Наталія Іванівна, голова Харківської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України». депутат Харківської обласної ради Вінник Анатолій Іванович, голова Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Губарєв Анатолій Олександрович, координатор Дортмундського Міжнародного освітнього центру (Німеччина) в Україні Негатіна Любов Іванівна, голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини» Деркач Валерій Петрович та представники цієї організації, голова Краснокутської районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Дука Георгій Михайлович, голова В-Писарівської районної громадської організації «Союз Чорнобиль» Кузьменко Микола Олексійович, учнівська молодь та громадськість міста.

    Слід зазначити, що експонати виставки були представлені в 50 містах Німеччини, Австрії, Голландії., де її відвідали близько 100 тисяч чоловік. На Україні - в містах Києві, Харкові. І на численні прохання Богодухівської районної громадської організації «Союз Чорнобиль Богодухівщини» наш район став єдиним в області, де відбулася презентація виставки.

    Вітаючи почесних гостей та учасників виставки голова районної державної адміністрації Бєлий Володимир Миколайович відзначив, що для нашого славного, Богом облюбованого міста, презентація виставки - велика честь, адже чорнобильська трагедія пройшла пекучим болем і по богодухівській землі. І ми зробимо все для того, щоб виставку відвідало якомога більше учнівської молоді, адже на таких уроках історії навчаються, щоб таке страхіття більше ніколи не повторилося. На згадку про цей захід Володимир Миколайович від нашого земляка Біловола Олександра Миколайовича подарував гостям та учасникам ліквідації на ЧАЕС книгу Володимира Краснова «Іспит життям», яка розповідає про мужніх людей, які в квітні 1986 року в складних умовах виконували роботу, ім’я якій - Подвиг.

    Після урочистої частини один з творців виставки, людина яка вклала багато сил, енергії і, яка безпосередньо стоїть у витоків створення експозицій Губарєв Анатолій Олександрович для всіх присутніх провів екскурсію.

    Літа промчать, минуть тисячоліття, а людство пам’ятатиме про Чорнобиль, бо той чорний біль нашої планети - попередження землянам на віки.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання