Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зміни в нормативно-правових документах при наданні соціальних послуг

       

    Відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальні послуги» Міністерством соціальної політики України розроблено:

    - Державний стандарт догляду вдома;

    - Державний стандарт соціальної послуги соціальної адаптації осіб похилого віку та інвалідів.

    Державні стандарти розроблені з метою визначення змісту, обсягів, умов та порядку надання соціальної послуги, показників їх якості.

    Вводиться індивідуальний план надання соціальної послуги – це документ, складений на підставі визначення індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги, який враховує оцінку можливості виконання елементарних та складних дій отримувача.

    Запроваджується моніторинг якості надання соціальної послуги, що має на меті оцінку поточних результатів ефективності соціальної послуги.

    Для покращання якості наданих послуг та задоволення потреб впроваджується надання різних видів соціальних послуг мультидисциплінарною командою територіального центру до складу якої входять соціальний робітник, соціальний працівник, перукар, сестра медична.

    Визначено зміст соціальної послуги для кожної групи рухової активності. Визначено, що соціальна послуга може надаватись постійно, періодично, тимчасово.

    В територіальному центрі введено новий вид послуги – паліативна допомога, який надається особам, які мають обмежений термін життя внаслідок тяжких та невиліковних захворювань і виявлять бажання отримувати послуги паліативного догляду.

    Паліативна допомога – комплекс медичних, соціальних, психологічних та духовних заходів.

    Головне завдання таких послуг – полегшувальний та підтримувальний догляд за хворою людиною в умовах, яким вона віддає перевагу та відповідають її потребам, допомога у вирішенні юридичних і соціальних проблем.

     

    Директор

    територіального центру                                       Т.В.Корзаченко


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання