Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Надання пільг на житлово-комунальні послуги окремим категоріям громадян

       

    На обліку в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації перебуває 5897 пільговиків, з них 2273 пільговика, які мають право з оплати житлово-комунальних послуг. Протягом 2019 року за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим, сума нарахованих пільг становить 6017,5 тис. грн., заборгованість складає 309,4 тис. грн.

    Постановою Кабінету Міністрів України  від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок  надання пільг на оплату житлово-комунальних  послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 01 жовтня 2019 року.

    Розрахунок розміру пільги буде проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі – ЄДАРП).

    Виплата розрахованої суми пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів на рахунок для виплати пільг, або у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви до управлінь праці та соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ “Ощадбанк”.

    Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі пільг та житлових субсидій, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно надають структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об'єкти АТ "Укрпошта" за адресою, зазначеною у заяві.

    Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

    За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на поточні рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого поточного рахунка в АТ «Ощадбанк» банком відкривається поточний рахунок пільговику.

    Начальник управління соціального

    захисту населення районної

    державної адміністрації                                          Наталія ЖИЖИРІЙ


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання